G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,82
CNY4,88
GBP45,13
EURO/USD1,10
BIST8.894,00
Petrol78,86
GR. ALTIN2.930,03
BTC2.102.832,94

Türkiye İçişleri Bakanlığı: 14 yaşındaki çocuk, Suriyeli vatandaşların kişisel verilerini ifşa etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, 14 yaşındaki E.P. isimli çocuğun, Geçici Koruma statüsündeki Suriyelilere ait kişisel verileri ifşa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı ‘Ayaklanış#Türkiye’ adına sahip olan E.P., platform üzerinde ‘ayaklanma başlatacağız’ şeklindeki paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu olayın ardından, E.P. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Suriyelilere ait kimlik bilgileri ise sosyal medya ve Telegram gruplarında yayılmaya başladı.

3 milyon 313 bin 710 Suriyeli vatandaşa ait kişisel bilgiler, çeşitli şehirlere göre sınıflandırılmış şekilde paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak, söz konusu kişisel verilerin paylaşımından 14 yaşındaki E.P.’nin sorumlu olduğunu belirtildi. Çocuğun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımların ciddi bir güvenlik riski oluşturduğu vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, E.P.’nin ailesi ve avukatı ile görüştü ve yasal süreç başlatıldı. Aynı zamanda, Suriyelilere ait kişisel verilerin ifşa edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı ve ilgili tüm sosyal medya hesapları incelenmeye alındı.

Bakanlık yetkilileri, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını ve benzer durumların önüne geçmek için ciddi adımlar atacaklarını belirtti. Vatandaşların kişisel verilerinin korunması için her türlü önlemi alacaklarını ifade eden yetkililer, sosyal medya hesaplarının daha fazla denetim altına alınacağını ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Bu olayın ardından, toplumda geniş çaplı bir tepki oluştu ve insanlar güvenlik endişelerini dile getirdi. Sosyal medyada da olay büyük yankı uyandırdı ve çocukların sosyal medya kullanımı konusunda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, E.P.’nin verdiği kişisel bilgilerin güvenliği için gerekli önlemlerin alınacağı ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye İçişleri Bakanlığı: 14 yaşındaki çocuk, Suriyeli vatandaşların kişisel verilerini ifşa etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!