G-QXXHXL9JW0
USD34,55
%0.2
EURO36,01
%-0.63
EURO/USD1,04
%-0.61
BIST9.549,89
%1.94
Petrol75,00
%1.04
GR. ALTIN3.006,75
%1.51
BTC3.444.048,54
%1.52
  1. Haberler
  2. Bülten
  3. Öğretmenler Haklarını Talep Ediyor: Millet Partisi Genel Başkanı’ndan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Taslağına Eleştiri

Öğretmenler Haklarını Talep Ediyor: Millet Partisi Genel Başkanı’ndan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Taslağına Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma NACAR, Meclis’e sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı’nda önemli eksiklikler olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin haklarının düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı’nın İncelenmesi

NACAR, yaptığı açıklamada, Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı’nın TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu belirtti. Taslak metninin incelenmesi sonucunda, öğretmenlik mesleğinin statüsünü doğrudan ilgilendiren mali haklar konusunu düzenleyen herhangi bir maddenin yer almadığını tespit ettiklerini ifade etti. NACAR, “Yani tabir caizse dağ fare doğurmuştur” diyerek, taslağın yetersiz olduğunu vurguladı.

Mevzuatta Var Olan Düzenlemelerin Tekrarlanması

NACAR, taslakta mevzuatta zaten var olan öğretmenlerin seçilmesi, yetiştirilmesi, atanması, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri gibi konuların tekrar düzenlendiğini, ancak önceki mevzuatta yer almayan tek konunun Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasına ilişkin hükümlerin eklendiğini belirtti.

2022 Yılında Çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile Fark

NACAR, 2022 yılında çıkarılan ve daha mürekkebi kurumamış olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile bu taslak arasındaki farkın, Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması olduğunu vurguladı. Ancak, daha önce çıkarılan diğer Meslek Kanunlarında personelin statüsünü ilgilendiren mali hakların da düzenlendiğini hatırlattı.

Öğretmenlerin Statüsünün Yükseltilmesi Gerekiyor

NACAR, kamuda istihdam edilen personelin aylık ve özlük haklarının düzenlenirken, geleceğimizin teminatı olan çocukların ve gençlerin yetiştiricisi olan öğretmenlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri, Yükseköğretim Kurulu Personeli, Hakimler ve Savcılar gibi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Mesleğin statüsünü doğrudan etkileyen mali hakların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun dışına çıkarılarak ayrıcalıklı bir düzenlemeye tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlik Mesleği Profesyonel Bir Meslektir

NACAR, Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı’nın 7. Maddesinde de belirtildiği üzere, öğretmenliğin genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olduğunu hatırlattı. Bu nedenle, profesyonellik gerektiren öğretmenlik mesleğine, diğer kamu görevlilerinde (Hakimler ve Savcılar gibi) olduğu gibi, ihtisas gerektirmeyen memurlardan ayrı olarak mesleğin statüsünü olumlu etkileyecek mali hakların da taslakta düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlik Mesleğinin İtibarının Yükseltilmesi Beklentisi

NACAR, Kanun Taslağı’nın Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması için hazırlandığı izlenimi verdiğini, ancak öğretmenlik mesleğinin itibarının son yıllarda düştüğü bir süreçte, taslağın öğretmenlerin statüsünün yükseltilmesine sağladığı bir katkısının olmadığını ifade etti.

Millet Partisi olarak, üç meslek grubu (TSK, YÖK Personeli, Hakimler ve Savcılar) için çıkarılan kanunlar dikkate alınarak, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda eksik olan mali haklar konusunun Meclis görüşmeleri sürecinde değerlendirilerek, öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi beklentisinde olduklarını dile getiren NACAR, bu eksikliğin giderilmesini talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenler Haklarını Talep Ediyor: Millet Partisi Genel Başkanı’ndan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Taslağına Eleştiri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!