G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,60
CNY4,88
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.087,99
Petrol78,19
GR. ALTIN2.927,62
BTC2.119.868,42

SARSILMAZ, Savunma Sanayinde Yenilikçi Teknolojilere Odaklanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SARSILMAZ, 2022 yılında bacaklı robot geliştirilmesi için LA2 Dynamics firmasını kurarak savunma sanayi odaklı teknoloji şirketi olma hedefine doğru ilerliyor. Yüksek mühendislik ve entegrasyon kabiliyetine sahip Best Grup “silah kuleleri” birimini bünyesine katarak Best Defence adıyla yeni bir şirket kurdu. Best Defence, kara ve deniz unsurlarına yönelik yüksek ateş gücüne sahip silah sistemlerini uzaktan komutalı “Silah Kuleleri”ne entegre ederek savunma sanayi sektöründe önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. SARSILMAZ ürün portföyüne eklenen ‘UZAKTAN KOMUTALI SİLAH SİSTEMLERİ” (UKSS)’lerinin özellikleri arasında Koralp Silah Kuleleri yer almaktadır.

‘Koralp Silah Kulesi’, dünyada geçerli kalibrelerdeki silahlara uyumlu olan standart olarak lazer mesafe ölçer, gündüz kamerası, termal kamera, kalan mühimmat sayacı gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca otomatik hedef tanımlama, otomatik hedef takibi, dokunmatik ekranlar ve yüksek stabilizasyon gibi avantajlar sunmaktadır. Koralp UKSS ailesi, yapay zeka hedef tespit ve öğrenme yetenekleri ile dikkat çekmektedir. Sistem geri tepmeyi en aza indirerek atış başarısını artırmaktadır.

Ayrıca SARSILMAZ, ürün portföyüne eklenen diğer UKSS’ler arasında Sivil Görünümlü Zırhlı Araç + Koralp 7.62, AŞKAR 1 ve AŞKAR 2 araçları üzerine entegre edilen Koralp 7.62 UKSS, Koralp 12.7 DUAL UKSS ve Manuel Dual Silah Sistemi gibi ürünler bulunmaktadır. Bu sistemler farklı silahlarla uyumlu, yüksek stabilizasyon ve hafiflik gibi avantajlar sunmaktadır.

SARSILMAZ’ın Koralp UKSS ürün ailesi, kullanıcıya özel yapay zekâ geliştirme hizmeti de sunmaktadır. Kullanıcılar, gerçek çatışma videolarını kullanarak KORALP’in mevcut yapay zekâsını eğitebilir ve özel çözümler elde edebilirler. Bu sayede SARSILMAZ, savunma sanayi sektöründe Avrupa’nın önde gelen firmalarından biri olma yolunda ilerlemektedir. Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan SARSILMAZ, savunma sanayiinde ve uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SARSILMAZ, Savunma Sanayinde Yenilikçi Teknolojilere Odaklanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!