G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,60
CNY4,88
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.087,99
Petrol78,19
GR. ALTIN2.927,62
BTC2.119.868,42

Şanlıurfa’da Sıcak Hava Alarmı: Termometreler 43 Dereceyi Aştı, Vatandaşlar Serinlemek İçin Akın Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla birlikte termometreler 43 derecenin üzerine çıktı. Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar, gölgelik alanlara sığınarak güneşten korunmaya çalışıyor. Bu durum özellikle şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs duraklarında bekleyenleri olumsuz etkiliyor. Bu sıcak günlerde yetkililer tarafından yapılan önlemler ise vatandaşları rahatlatıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs duraklarına buharlı soğutma sistemleri ve vantilatörler yerleştirdi. Hava sıcaklığının 43 dereceyi aştığı bu günlerde, duraklarda bekleyen yolcular soğuk suyla serinletiliyor. Ayrıca otobüslerin içerisinde klimaların açık tutulmasını sağlamak adına denetimler de artırıldı. Vatandaşlar, bu uygulamalar sayesinde sıcak havadan bir nebze olsun korunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı buharlı serinletme uygulaması sayesinde otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar, serinlemenin keyfini çıkarıyor. Duraklara kurulan sistemle soğuk su püskürtülmesi, vantilatörlerin çalıştırılmasıyla vatandaşların sıcak havadan etkilenmesi engellenmeye çalışılıyor. Özellikle şehir içi ulaşımın en yoğun olduğu noktalarda yapılan bu uygulama, vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler alıyor.

Meteoroloji ise sadece Şanlıurfa değil, Türkiye genelinde bazı iller için uyarılarda bulundu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi sıcak havalardan etkilenebilecek şehirler için uyarılarda bulunan Meteoroloji, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle açık alanlarda uzun süre kalmamaya, bol su tüketmeye özen gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Güneşin en dik olduğu saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçınılması ve güneş gözlüğü, şapka gibi koruyucu ekipmanların kullanılması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji, yüksek sıcaklıkların etkisini azaltmak adına vatandaşların uyarıları dikkate almalarını önemle vurguladı. Şanlıurfa’da uygulanan buharlı serinletme sistemi ise vatandaşlardan tam not aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da Sıcak Hava Alarmı: Termometreler 43 Dereceyi Aştı, Vatandaşlar Serinlemek İçin Akın Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!