G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,97
GR. ALTIN2.913,21
BTC2.143.966,26

RTÜK, Açık Radyo’nun Yayın Lisansını İptal Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son zamanlarda Türkiye aleyhinde yayınlar yapan Açık Radyo’ya en ağır yaptırımı uyguladı. RTÜK’ün haftalık olağan toplantısında ele alınan konular arasında yer alan Açık Radyo’nun, Ermeni tezlerini savunması ve Türkiye aleyhindeki yayınları nedeniyle daha önce aldığı program durdurma ve idari para cezalarına rağmen yayınlarına devam ettiği belirlendi.

6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 32. maddesinin 5. fıkrası gereği, RTÜK tarafından alınan bir karara rağmen yayınlarına devam eden medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yayın lisansının iptal edilebileceği belirtildi. Bu kapsamda Açık Radyo’nun yayın lisansının iptal edilerek yayınlarına son verilmesi kararlaştırıldı.

Açık Radyo daha önce de benzeri sebeplerle program durdurma ve idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak radyonun bu cezalara rağmen yayınlarına devam etmesi üzerine RTÜK, kanunun gereğini yerine getirdi ve en ağır yaptırımı uyguladı. Kanunda belirtilen cezalar arasında, yayınlarına izinsiz devam edenlerin 1-2 yıl hapis cezası ve adli para cezası alabileceği ifade edildi.

Kararın gerekçesi olarak, Türkiye aleyhindeki yayınların ve sözde soykırım iddialarının savunulmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. RTÜK, Açık Radyo’nun bu tür yayınlarına devam etmesi halinde üst kurul tarafından uygulanan yaptırımların artarak devam edeceğini bildirdi.

Açık Radyo’nun yayın lisansının iptali kararının ardından, radyonun yayın akışında ve içeriğinde nasıl bir değişiklik olacağı merak konusu olurken, RTÜK’ün aldığı kararın önemli bir dönemeç olduğu belirtildi. Açık Radyo yönetimi ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, sosyal medyada konuyla ilgili çeşitli yorumlar ve tepkiler yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK, Açık Radyo’nun Yayın Lisansını İptal Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!