G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,97
GR. ALTIN2.913,21
BTC2.143.966,26

Norveç, Kongsberg Şirketiyle 450 Milyon Dolarlık Hava Savunma Sistemi Anlaşması İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç merkezli Kongsberg şirketi, Norveç’e hava savunma sistemi tedarik etmek üzere 450 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. 28 Haziran’da imzalanan sözleşme kapsamında teslimatlar 2027 yılında başlayacak. Kongsberg Defence & Aerospace şirketinin Başkanı Eirik Lie, sözleşme sonrası Norveç’in savunma yeteneklerini güçlendireceklerini belirtti. NASAMS hava savunma sistemi, Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri ve müttefik ülkeler için geliştirilmiş ağ merkezli bir sistemdir ve hava unsurlarıyla entegre edilebilmektedir.

NASAMS, füze ateşleme modülü, AN/MPQ-64 Setinel radarı ve lançer sisteminden oluşmaktadır ve AMRAAM, AMRAAM-ER ve AIM-9X füzelerini ateşleyebilme yeteneğine sahiptir. 2021 yılında Raytheon’un tanıttığı GhostEye MR hava ve füze savunma radarı sayesinde NASAMS’ın menzili ve irtifası artmıştır. 2024 yılında Raytheon, NASAMS hava savunma sisteminden AMRAAM-ER füzesini başarıyla ateşleyerek sistemdeki güvenilirliği ve geliştirilmiş füze teknolojilerini göstermiştir.

AMRAAM-ER füzesinin yüksek itkili roket motoruyla güçlendirilen yeni konfigürasyonu, yüzeyden fırlatılan mühimmatların ileri düzey yeteneklerini koruyacak. Bu entegrasyon sayesinde AMRAAM füzesinin gelişen tehditlere karşı güçlendirilerek uzun yıllar boyunca etkin şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Norveç’in, Kongsberg şirketi aracılığıyla güçlendirilecek hava savunma sistemi ile ulusal güvenliği ve savunma yetenekleri güçlendirilmiş olacak.

KAYNAK: DEFENCE TÜRK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Norveç, Kongsberg Şirketiyle 450 Milyon Dolarlık Hava Savunma Sistemi Anlaşması İmzaladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!