G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.500,36

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Cinayeti Duruşması Başladı: İlk Gün Tekifçi ve Azmettiricinin Şok İfadeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de öldürülmesine ilişkin dava, dün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 18 ay süren soruşturmanın ardından tutuklu 22 sanık beş gün boyunca yargılanacak. İlk gün, tetikçi dahil kritik sekiz kişinin savunmaları alındı.

MHP parti avukatları, davaya müdahil olma talebinde bulundu ancak mahkeme heyeti “suçtan zarar oluşmadığı” gerekçesiyle bu talebi reddetti. Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi ve mahkemenin usul ve yasaya aykırı davrandığını iddia etti.

Tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep’e “abim” diye hitap ederken, kendisini korumak için ilk ifadelerde yalan söylediğini savundu. Çep ise duruşmaya müdahil olma talebinde bulunan MHP’ye yönelik eleştirilerde bulunarak “Bu davayı benim baş aktörüyüm” dedi. Çep, Ateş’in ölümünde sorumluluğu üzerine aldığını ve Ateş ile aralarındaki husumetin bir alacak sorunu olduğunu iddia etti.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya beş polisin koruması ve bir güvenlik çemberi ile katıldı. Duruşma salonunda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Duruşmayı izleyenler arasında İYİ Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi genel başkanları ile Sinan Oğan da bulunuyordu.

Duruşma günü geniş güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme dışında polis kontrolü beş kilometre çapına yayıldı ve mahkeme salonunda sanık yakınları ayrı bir yere oturtuldu. İlk günkü duruşma sonrasında Özel, iddianamenin eksik olduğunu belirterek hukuki sürecin takip edileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Cinayeti Duruşması Başladı: İlk Gün Tekifçi ve Azmettiricinin Şok İfadeleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!