G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.500,36

Suriye Başbakanından Açıklama: Türkiye’den Özür Diliyorum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Türkiye’deki olaylarla ilgili olarak CNN Türk’te açıklamalarda bulundu. Mustafa, Türk kutsallarına yapılan saldırıları kabul edilemez bulduğunu belirtti. Kayseri’deki üzücü olaylar hakkında konuşan Mustafa, Türkiye’nin milli güvenliği ve terörle mücadele konularında işbirliği yaptıklarını vurguladı. Suriye’deki istikrarın sağlanması gerektiğini ve toplumsal ayaklanmaları engellemek için çaba harcadıklarını belirtti.

Mustafa, Türkiye’nin mültecilere sağladığı destekten dolayı minnettar olduklarını ifade etti. Ülkedeki terör örgütlerinin provokasyonlarına karşı ağır bir şekilde cevap vereceklerini vurgulayan Mustafa, Türkiye ile olan işbirliklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Türkiye ile Suriye halkı arasındaki dostluğun devam etmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa, Türk bayrağına yapılan saldırıları kınayarak özür diledi.

Suriye Geçici Hükümeti ise Kayseri’deki olayların kardeşliğe gölge düşürmemesi gerektiğini belirtti. Türk bayrağına yapılan saldırıları reddederek, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki ittifakın devam etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkın kışkırtıcı eylemlere karşı uyanık olması gerektiğini ve Türk varlığını hedef alan eylemlerin derhal durdurulması gerektiğini bildirdi. Suriye halkının barışçıl bir şekilde duygularını ifade etmesine önem verdiklerini vurgulayan Geçici Hükümet, provokasyonlara karşı birlik içinde olunması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriye Başbakanından Açıklama: Türkiye’den Özür Diliyorum!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!