G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Fidan, UCM Başsavcısı ile Gazze’deki Durumu Konuştu: ‘Geri Dönülemez Noktaya Gelmeden Karar Verilmeli!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Ahmed Han ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konferans dolayısıyla Münih’te bulunan Fidan, burada Han ile bir araya geldi. Başsavcı Han, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dair devam eden süreçle ilgili Fidan’a bilgi verdi. Han, işlendiği iddia edilen suçların araştırıldığını, kurbanlarla görüşüldüğünü aktararak, 2024 yılının davanın seyri bakımından önemine değindi. Uluslararası toplum tarafından yapılan tüm çağrılara rağmen İsrail’in Gazze’de uyguladığı yöntemlerde bir değişikliğe gitmediğini söyleyen Han, UCM olarak hukuku ihlal edenlerden hesap sormakla yükümlü olduklarını dile getirdi.

Fidan da Han’a yasal sürecin zaman alabileceğini anladıklarını ancak Gazze’deki durumun her geçen gün kötüleştiğini, geri dönülemez bir noktaya geldikten sonra Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çeviremeyeceğini ifade etti. UCM, Filistin’in beyanı üzerine, İsrail’in Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği suçlarla ilgili olarak 3 Mart 2021’de bir soruşturma açıldığını duyurmuştu. Han, UCM’nin hukuku ihlal edenlerden hesap sormakla yükümlü olduğunu belirtirken, Gazze’deki durumun kötüleştiğini ve geri dönülemez bir noktaya gelindiğinde Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çevirmeyeceğini ifade etti. Han, İsrail’in Gazze’de uyguladığı yöntemlerde bir değişikliğe gitmediğini ve UCM’nin bu durumla ilgili soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Bakan Fidan ise yasal sürecin zaman alabileceğini ancak Gazze’deki durumun her geçen gün kötüleştiğini, geri dönülemez bir noktaya gelindiğinde Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çeviremeyeceğini vurguladı. Bu görüşmede, UCM’nin Gazze’deki duruma ilişkin yürüttüğü sürecin gündemdeki yerini koruduğu ve uluslararası alanda büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi. Han’ın, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dair devam eden süreçle ilgili Fidan’a bilgi vermesi ve bu konudaki gelişmeleri aktarması dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan, UCM Başsavcısı ile Gazze’deki Durumu Konuştu: ‘Geri Dönülemez Noktaya Gelmeden Karar Verilmeli!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!