G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

İzmir’de DEAŞ Soruşturması: İdeolojik Eğitim Alan 9 Kişi Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonun başladığı saatlerde, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları tespit edilen 9 şüpheli, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinin belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve yasak yayın ile doküman ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında verilen gözaltı kararı, DEAŞ ideolojik eğitimi aldıklarının tespit edilmesi sonucunda alındı. Operasyonun sabah saatlerinde gerçekleştirilmesi planlandı ve başarılı bir şekilde tamamlandı. Şüphelilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalar sonucunda elde edilen delillerin incelemeleri devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma, terör örgütü DEAŞ’a üyelik suçunu işleyen ve ideolojik eğitim alan kişilerin tespit edilmesine yönelik olarak devam ediyor. Yapılan operasyonlar, terörle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulandığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından savcılık tarafından yürütülen soruşturma detaylı bir şekilde devam edecek. Şüphelilerin ifadelerinin alınması ve üzerlerinde ele geçirilen delillerin incelenmesi sürecinde, soruşturmanın derinleştirilerek terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı diğer kişilerin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. Operasyonun başarıyla sonuçlanması, terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de DEAŞ Soruşturması: İdeolojik Eğitim Alan 9 Kişi Gözaltında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!