G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.302,24

Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı! Ülkenin Birçok Yeri Sıcaklarla Boğuşurken Bazı Bölgelerde Fırtına ve Sağanak Var! İl İl Hava Durumu Tahminleri…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Aydın il genelinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına neden olabileceği için vatandaşlar uyarıldı. Kars’ta ise etkili olan sağanak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Erzincan’da şiddetli fırtına çatıları uçurdu ve ağaç dallarını kırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz ve İç Anadolu’nun doğusunda, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden eserek kuvvetli olabilir.

Marmara Bölgesi’nde az bulutlu ve açık hava beklenirken, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’de sıcaklıkların artması öngörülüyor. Ege Bölgesi’nde de az bulutlu ve açık bir hava beklentisi var. Ayrıca Akdeniz’de parçalı bulutlu ve açık hava tahmin edilirken Adana, Antalya, Hatay ve Isparta’da sıcaklıkların yüksek olması bekleniyor.

Doğu Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Güneydoğu Anadolu’da az bulutlu hava öngörülürken, Diyarbakır, Batman, Gaziantep ve Şanlıurfa’da sağanak yağışlar bekleniyor.

Denizlerde de rüzgarın etkili olması bekleniyor. Ege Denizi’nde fırtınamsı rüzgarlar beklenirken, Karadeniz’de de rüzgarın kuvvetli olması tahmin ediliyor. Van Gölü’nde de rüzgarın etkili olacağı ve sağanak yağışların yaşanabileceği bildiriliyor. Meteoroloji’nin uyarılarına dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı! Ülkenin Birçok Yeri Sıcaklarla Boğuşurken Bazı Bölgelerde Fırtına ve Sağanak Var! İl İl Hava Durumu Tahminleri…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!