G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

Portekiz Savunma Bakanı, A-29 Super Tucano Uçaklarını Tedarik Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portekiz Savunma Bakanı Joao Nuno Lacerda Teixeira de Melo, A-29 Super Tucano uçaklarının tedarik edileceğini duyurdu. Army Recognition tarafından yapılan habere göre Portekiz, Embraer tarafından geliştirilen A-29 Super Tucano uçaklarını tedarik edeceğini açıkladı. Portekiz Savunma Bakanı Joao Nuno Lacerda Teixeira de Melo ilgili gelişmeyi parlamentoda yaptığı konuşma sırasında gerçekleştirdi. Kaç adet uçağın alınacağı belli değilken Portekiz hükümeti tedarik için 180.5 milyon euroluk bir bütçe ayırdı.

Portekiz’in A-29 Super Tucano uçaklarına olan ilgisi yeni değil. 16 Mart 2023’te Portekiz Bakanlar Konseyi, 2023 ile 2034 yılları arasındaki dönemde Portekiz Silahlı Kuvvetleri için ekipman yatırımı öngören Önerilen Askeri Programlama Yasasını (LPM) onaylamıştı. Bu dönemde tedarik edilmesi düşünülen uçaklardan birisi de A-29 Super Tucano uçağı olmuştu. Portekiz’in Brezilya ile yakın ortaklığı ve yakın askeri iş birliğinin olması nedeniyle Portekiz’in bu uçakları alması şaşırtıcı değil. Resmi alımla birlikte NATO’da ve Avrupa’daki ilk A-29 Super Tucano kullanıcısı Portekiz olacak.

Portekiz’in A-29 Super Tucano tercihinde Embraer’in ülkedeki varlığı da rol oynuyor. Embraer’in yan kuruluşu OGMA aracılığıyla Portekiz’de bakım tesisleri bulunuyor ve bu tesisler uçak için lojistik destek ve teknolojik modernizasyonları kolaylaştırıyor. A-29 Super Tucano’nun A-29N versiyonu, NATO ülkelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak yapılandırıldı ve Portekiz Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına uygun hale getiriliyor. A-29N, muharebe yeteneklerinin yanı sıra gelişmiş eğitim uçağı olarak da kullanılmakta ve savaş pilotu eğitimi için çok yönlü bir platform sunmaktadır.

A-29 Super Tucano uçağıyla birlikte Portekiz ve Brezilya arasında KC-390 nakliye uçağı tedariki de yer alıyor. 2019 yılında Embraer ve dönemin Portekiz hükümeti arasında, Portekiz Hava Kuvvetleri’ne 5 adet yeni KC-390 uçağı ve bir simülatör satın alımı için anlaşma imzalandı. 2021 yılının Kasım ayında ilk Portekizli mürettebat, kalifikasyon kursunu başarıyla tamamladı. Portekiz tarafından tedarik edilen KC-390 nakliye uçakları, C-130 Hercules’in yerini alacak ve farklı görevleri yerine getirebilecek. İlk 2 uçak ülkeye ulaşırken kalan 3 uçağın da teslim edilmesi planlanıyor.

Son olarak, Portekiz’in bu sipariş ve tedarik sürecindeki başarısı, ülkenin savunma sanayiine verdiği önemi ve uluslararası ittifaklardaki yerini gösteriyor. A-29 Super Tucano ve KC-390 uçaklarıyla Portekiz, askeri gücünü artırırken, teknolojik olarak da kendini güncel tutacak. Bu tedarikler, Portekiz’in Avrupa’da önemli bir aktör olarak konumunu sağlamlaştıracak ve ülkeyi daha güçlü kılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Portekiz Savunma Bakanı, A-29 Super Tucano Uçaklarını Tedarik Edecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!