G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,09
GR. ALTIN2.920,25
BTC2.140.817,40

Devlet Opera ve Balesi 7. Uluslararası Efes Festivali’ne Hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Tolga İyiuyarlar ile bir basın toplantısı düzenledi. Sağtürk, bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin programında 2 opera, 2 bale, 2 müzikal ve 1 çocuk operası yer aldığını açıkladı. Festivalin açılışı Kuğu Gölü balesi ile yapılacak ve 5 yabancı konuk sanatçı da sahnede olacak.

Kuğu Gölü’nün Efes Antik Tiyatro’da muhteşem bir atmosferde sahneleneceğini belirten Sağtürk, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter gibi yabancı konuk sanatçıların da eserde yer alacağını ifade etti. Bu yıl festival programında ilk kez çocuklara yönelik bir eserin de yer aldığını vurgulayan Sağtürk, çocukları sanatla buluşturmanın önemini vurguladı. 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde çocuklara yönelik Barış Ormanı adlı çocuk operasının prömiyer temsilinin sahneleneceği açıklandı.

Sağtürk ayrıca, Hisseli Harikalar Kumpanyası müzikalinin 2 Temmuz’da Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahneleneceğini belirtti. Festival kapsamında seyircilere özel olarak ilk kez Figaro’nun Düğünü operasının prömiyerinin gerçekleşeceğini açıklayan Sağtürk, ayrıca Evita müzikalinin, Tosca operasının ve Zorba balesinin de festival kapsamında sahneleneceğini dile getirdi.

Devamında, Türkiye Kültür Yolu Festivali, İstanbul Opera ve Bale Festivali ve Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde büyük ilgi gördüklerini aktaran Sağtürk, her yıl artan bir ilgi olduğunu ve bu durumun kendilerine enerji verdiğini ifade etti. Festivalin sanatseverlerle buluşacağı tarihler de açıklandı. Sağtürk’ün paylaştığı bilgilere göre, festival 30 Haziran’da başlayacak ve 13 Temmuz’da Zorba balesinin gösterimiyle sona erecek. Festivalin genel müdürü Sağtürk, sanatseverlerin festivale büyük ilgi göstermelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Opera ve Balesi 7. Uluslararası Efes Festivali’ne Hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!