G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.256,66

Türkiye, FATF Gri Listeden Çıkarıldı! Bakan Yerlikaya’dan Teşekkür Açıklaması.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılında Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listede yer alan Türkiye, 28 Haziran 2024 tarihi itibariyle bu listeden çıkarıldı. FATF, dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeledeki uyumunu değerlendirerek kara para aklama ve terörizmin finansmanı konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Türkiye’nin bu konularda geride kaldığı gerekçesiyle gri listede yer alması, uzun bir süre gündemde kalmıştı.

Bu kararın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da memnuniyetini sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan Yerlikaya, ülkenin bu listeden çıkarılmasında emeği olan herkese teşekkür ederken, terör ve organize suç örgütleriyle mücadeleye olan kararlılıklarını vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı da FATF kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Türkiye’nin doğru adımlar atarak bu kararı aldığını ifade etti. Ülkemizdeki kamusal ve özel sektör paydaşlarının katkılarıyla elde edilen sonuç, finansal sistemimize olan güveni artıracak ve program hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Devletin liderliğindeki Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları başta olmak üzere tüm paydaşların katkıları, Türkiye’nin uluslararası standartlara tam uyum içinde terörizm ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini sürdüreceğinin bir göstergesidir. Bu süreçte MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasiteleri geliştirilecek, gerekli yasal ve idari düzenlemeler titizlikle hayata geçirilecektir. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türkiye’nin gri listeden çıkarılması, uluslararası yatırımcılar için önemli bir kriter olup ülkemizin ekonomik istikrarına olan güveni artıracaktır. Bu süreçte, Türkiye’nin mali suçlarla mücadeledeki kararlılığı ve uluslararası standartlara uyumu takdirle karşılanmıştır. Türkiye, bundan sonra da mali suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edecek ve uluslararası toplumun da desteğini arkasına alarak bu süreci başarıyla sürdürecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, FATF Gri Listeden Çıkarıldı! Bakan Yerlikaya’dan Teşekkür Açıklaması.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!