G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Resmi Gazete’de Yayımlanan Yeni Kararlarla Üniversitelerde Yapılan Değişiklikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararlarla, birçok üniversitedeki fakültelerin, yüksekokulların ve enstitülerin kapatılmasına ve yeni eğitim kurumlarının açılmasına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bulunan çeşitli fakülteler ve yüksekokulların kapatılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Çankırı Karatekin, İstanbul Ticaret, MEF ve Türk Hava Kurumu Üniversitelerindeki birçok enstitü kurumun kapatılmasına yönelik adımlar atıldı.

Yapılan değişikliklerle birlikte, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Karabük, Karamanoğlu Mehmetbey, Konya Teknik, Mersin, Muğla Sıtkı Koçman ve Ankara Üniversitelerinde ise yeni fakülteler ve enstitülerin açılmasına karar verildi. Bu yeni kurumlar arasında Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Yapay Zekâ Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Enstitüsü yer alıyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararlarla, Karabük Üniversitesi’ndeki Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi’nin ismi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilirken, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki Veterinerlik Fakültesi’nin ismi Veteriner Fakültesi olarak güncellendi. Bu değişikliklerle eğitim alanındaki yapılanma ve gelişmelere yönelik detaylı bilgilere ilgili üniversitelerin resmi açıklamalarından ve ilgili Resmi Gazete yayınlarından ulaşmak mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Resmi Gazete’de Yayımlanan Yeni Kararlarla Üniversitelerde Yapılan Değişiklikler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!