G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Enflasyon Müjdesi: Eylül Ayında Büyük Gerileme Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı CNN Türk canlı yayınında enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Haziran ayından itibaren yıllık enflasyonda düşüşlerin beklendiğini ve dezenflasyon dönemine girileceğini belirtti. Ayrıca Temmuz ve Ağustos aylarında bu düşüşün hızlanacağını söyledi ve Eylül ayında ciddi anlamda gerileme yaşanacağını vurguladı.

Yılmaz, geçen yıl Eylül ayında orta vadeli bir program belirlediklerini ve geçiş döneminin artık geride kaldığını açıkladı. Geçiş dönemini tamamlamanın ardından Haziran ayından itibaren enflasyonda düşüşlerin gözleneceğini dile getiren Yılmaz, dezenflasyon dönemine gireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyondaki bu olumlu gelişmelerin Temmuz ve Ağustos aylarında da devam edeceğini belirtti ve Eylül ayında enflasyonda belirgin bir gerileme beklediklerini söyledi. Ayrıca Yılmaz, fiyat istikrarı döneminin de bu sürecin ardından geleceğini vurguladı.

Yılmaz, Türkiye’nin bütçe açığı, cari açık, büyüme ve istihdam konularında doğru adımlarla ilerlediğini ve Merkez Bankası rezervlerinin ciddi şekilde arttığını belirtti. Ülkenin sağlıklı bir ekonomik yapıya sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, enflasyonla mücadelede güçlü bir konumda olduklarını ve sosyal refahı artırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye’nin yapısal dönüşümü ve ekonomi politikalarındaki değişiklikler hakkında da konuşan Yılmaz, Eylül ayında planlama programlarını güncelleyeceklerini ancak ana çerçevenin değişmeyeceğini söyledi. Orta Vadeli Programı güncellerken çeşitli kesimlerden gelen geri bildirimleri dikkate aldıklarını ve Türkiye’nin katma değeri yüksek bir ekonomiye doğru ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Enflasyon Müjdesi: Eylül Ayında Büyük Gerileme Bekleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!