G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Samsun Yurt Savunma, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması sonuçlarına göre, Samsun Yurt Savunma (SYS) büyük bir başarı elde etti. SYS, grup şirketlerinin sinerjisiyle desteklenerek 320 basamak birden ilerleyerek prestijli listede yer aldı.

Canik’in de bağlı bir kuruluşu olan SYS, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren 9 şirket arasında yer aldı ve üretimden satış performansında dikkat çeken bir ilerleme kaydetti. 2023 yılı verilerine göre en fazla basamak atlayan 4 şirketten biri olan SYS, savunma sanayi şirketleri arasında özel bir konumda bulunuyor.

SYS, özel sektörden ilk 500’e giren tek silah üreticisi oldu. Son yıllarda gerçekleştirdiği ihracat, katma değerli üretim ve stratejik yatırım kararlarıyla bu başarıya ulaşan SYS, geniş ürün yelpazesi ve yüksek kaliteli savunma ürünleriyle uluslararası pazarda güven kazanarak ihracat performansını sürekli artırıyor.

Yüksek katma değerli ürünlerin ihracatına katkı sağlayan Samsun Yurt Savunma, 2023 yılında kilogram başına ihracat değerini daha da yükseltmeyi hedefliyor. Stratejik yatırım kararlarıyla ürün portföyünü genişletmeyi planlayan SYS, yeni ürünlerle ülkemiz ve diğer dost ülkelerin savunma ve havacılık platformlarında yer almayı amaçlıyor. Bu adımlar, SYS’nin ve markaları CANiK’ın savunma sektöründeki başarısını daha da artıracak.

Samsun Yurt Savunma’nın üretiminin yüzde 95’ini 68 farklı ülkeye ihraç ediyor. Bu başarılar, firma tarafından yapılan stratejik yatırımların ve ürün çeşitlendirmelerinin meyvelerini veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun Yurt Savunma, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!