G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.124.787,53

UNRWA: Gazze’de Acil Yardıma İhtiyaç Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı, Gazze’deki son gelişmelere ilişkin durum raporunu yayınladı. Raporda, İsrail’in Gazze’ye bomba yağdırdığı ve yardım girişlerine izin vermediği belirtildi. Gazze’ye gönderilen 86 yardımdan sadece 42’sinin ulaştığı ifade edildi. Birleşmiş Milletler raporunda, Gazze genelinde temel insani yardım ve hizmetlerin erişim kısıtlamaları nedeniyle engellendiği belirtildi. 1-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan ek görevlerin çoğunun gerçekleşmediği ya da engellendiği bildirildi.

Raporda, Gazze’deki nüfusun yüzde 96’sının akut gıda güvensizliği riski altında olduğu vurgulandı. Son Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporuna göre, nüfusun yarısından fazlasının felaket koşullarında olduğu ve acil gıda ve beslenme hizmetlerinin iyileştirilmiş olmasına rağmen yüksek bir kıtlık riski bulunduğu belirtildi. UNRWA, Gazze Şeridi’ndeki en büyük gıda sağlayıcılardan biri olarak yaklaşık 1,9 milyon kişiye un veya gıda paketi dağıtarak insanlara yardımda bulunmaya devam ettiği belirtildi.

Gazze’ye yardım götürmeye çalışan 86 koordineli insani yardım misyonundan sadece 42’sinin kolaylaştırıldığı raporda yer aldı. Geri kalan misyonların çeşitli nedenlerle erişim engellendiği veya iptal edildiği belirtildi. Erişim kısıtlamalarının temel insani yardımların ulaştırılmasını ciddi şekilde engellediği ifade edildi.

UNRWA, Gazze’deki gıda güvensizliğinin Mart ayına göre hafif bir iyileşme gösterdiğini ancak çatışmaların ve insani yardım erişiminin kısıtlanmasının devam etmesi durumunda yüksek bir kıtlık riskinin devam edeceğini belirtti. Acil gıda ve beslenme hizmetlerinde yaşanan artışın açlığın en kötü seviyesinin azaltılmasına yardımcı olduğu ve UNRWA’nın insani yardımlarını sürdürdüğü vurgulandı.

Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından aktarılan bu haber, Gazze’nin içinde bulunduğu zor durumu ve insani yardım ihtiyacını ön plana çıkarmaktadır. İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı kısıtlamalar ve bombardımanlar, bölgedeki insani krizin derinleşmesine yol açmaktadır. Birleşmiş Milletler’in raporu ise bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Gazze’deki insanların yaşadığı zorluklar ve acil yardım ihtiyacı, uluslararası toplumun dikkatini çekmekte ve çözüm bulunması gereken bir sorun olarak ön plana çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UNRWA: Gazze’de Acil Yardıma İhtiyaç Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!