G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Belçika, MQ-9B SkyGuardian İHA Eğitimini Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçikalı ilk grup, MQ-9B SkyGuardian İnsansız Hava Aracı’nın ilk eğitimini ABD’nin Kuzey Dakota eyaletindeki GA-ASI tesislerinde tamamladı. Belçika Savunma Bakanlığı, MQ-9B SkyGuardian İHA’nın tedarik sürecinde yaşanan yeni bir gelişmeyi duyurarak, Belçikalı ilk grubun Kuzey Dakota’daki tesiste eğitimlerini başarıyla tamamladığını açıkladı.

Bakanlık, Florennes Hava Üssü’nde MQ-9B SkyGuardian İHA’nın hazırlıklarının devam ettiğini ve ilk 6 Belçikalı mürettebatın Kuzey Dakota’daki General Atomics’te uzun süren eğitimlerinin ilk aşamasını tamamladığını belirtti. Bir sonraki eğitim aşamalarının ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ve Birleşik Krallık’ın Waddington bölgesinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Belçika şu anda dört adet MQ-9B SkyGuardian İHA ile iki Yer Kontrol İstasyonunu Florennes’teki ana üssüne konuşlandırmak için altyapı çalışmaları yürütüyor. Altyapı çalışmaları 4 Temmuz 2022’de başlamış olup, 2024 yılına kadar tamamlanıp İHA’ların üsse yerleştirilmesi planlanıyor.

Belçika’nın MQ-9B SkyGuardian İHA tedarik süreci 2019’da 4 adet MQ-9B SkyGuardian için ABD’den onay alındıktan sonra başlamıştı. Ağustos 2020’de General Atomics Aeronautical Systems ile imzalanan sözleşme ile İHA’ların üretimi, teslimatı ve entegrasyonu sağlanmıştı. Benzer şekilde, Belçika ve Birleşik Krallık Ağustos 2020’de tedarik edilen İHA’lar için personel eğitimi, bakımı, lojistik destek ve kabiliyet geliştirme üzerine bir niyet beyanı imzalamıştı.

Nisan 2023’te Belçika ve Birleşik Krallık, MQ-9B SkyGuardian İHA’lar için uluslararası iş birliği programını başlatmıştı. Belçika Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Alex Hicks, anlaşmanın Avrupa ve NATO savunmasına yönelik stratejik bir iş birliğini güçlendirdiğini belirtmişti.

MQ-9B Uluslararası İşbirliği Programı konsorsiyumu, MQ-9B’yi satın alan Belçika ve İngiltere’nin yanı sıra 6 gözlemci ülkeden oluşmaktadır. Program, belgelendirme, eğitim, bakım ve lojistik destek gibi alanlarda iş birliği fırsatları sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belçika, MQ-9B SkyGuardian İHA Eğitimini Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!