G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

Bakan Şimşek: “Memnun Etmek İçin Bisiklete Binmeyi Düşünebilirim” – Şimşek’ten Sözcü Gazetesi’ne Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zırhlı araç kullanımı ve bakanlık bürokratlarının çifte maaş iddialarıyla ilgili yapılan haberlerin ardından bir açıklama yaparak, meseleye açıklık getirdi. Bakan Şimşek, “Memnuniyet sağlamak için bisiklet sürmeyi bile düşünebilirim.” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bilinçli şekilde oluşturulan bu yapay gündeme karşı biz, makrofinansal istikrarı sağlama, sürdürülebilir yüksek büyümeyi hedefleme ve daha eşit gelir dağılımını tesis etme programımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Aynı zamanda bütçe disiplinini sağladıklarını belirten Şimşek, cari açığı kontrol altına aldıklarını, döviz rezervlerini artırdıklarını ve enflasyonun kısa süre içinde düşüşe geçeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin lüks araç kullandığını ve bürokratların çifte maaş aldığını iddia eden bir haber yayımlamıştı. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yaparak, haberin gerçeği yansıtmadığını ve maaşların yasalara uygun bir şekilde ödendiğini belirtmişti.

Bakanlık açıklamasında, devletin üst düzey yetkililerinin zırhlı araç kullanmalarının güvenlik gerekçesiyle olduğu ve tasarruf genelgesi kapsamında bakanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için lüks araçlar kullandığı vurgulanmıştı. Ek olarak, bakanlığın Kamu İktisadi Teşebbüslerine atanan ve ek sorumluluk üstlenen bürokratların aldığı maaşların yasal olduğu ve tek bir kaynaktan ödendiği belirtilmişti. Bu konudaki açıklamada, bu görevlere ek olarak ödenen maaşların yakın zamanda kanunla belirleneceği ve bu durumun halka duyurulacağı ifade edilmişti.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bakanlık bürokratlarına yönelik çıkan haberlerle ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamalar, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Bakan Şimşek, yapay gündem oluşturulduğunu belirterek, bakanlık olarak programlarına kararlılıkla devam edeceklerini ve ülke ekonomisini güçlendirmek için çalışacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Şimşek: “Memnun Etmek İçin Bisiklete Binmeyi Düşünebilirim” – Şimşek’ten Sözcü Gazetesi’ne Tepki!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!