G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,65
CNY4,88
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,79
GR. ALTIN2.913,94
BTC2.185.175,07

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sert Yanıt: “Yanıltmaca Haberlere İtibar Etmeyin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının “çift maaş” aldıklarına dair iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. Haberdeki başlığın bilgi ya da haber değil, “ciddiyetten uzak, siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmaca” olduğu belirtildi. Devletin en üst makamlarının sadece “güvenlik gerekçesiyle” zırhlı araçlar için tercih ettiği ifade edildi. Tasarruf genelgesinde bakanların makam araçlarının bu kapsam dışında tutulduğu vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında, bazı bakanlık bürokratlarının “çift maaş” aldıkları iddiasına da yanıt verildi. Kanunun verdiği yetkiyle kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) atanarak ek sorumluluk alan bürokratların kamu adına yönetim ve denetim yaptığı belirtildi. Bakanlık, üst düzey liyakatli bürokratların görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini vurguladı. “Çifte maaş” olarak nitelendirilen durumun, çifte sorumluluk ve görev kaynaklı olduğu ifade edilerek, bu duruma yakında kanunla tavan getirileceği önceden duyuruldu.

Açıklamada, “Gazetenin ‘çifte maaş’ dediği durum çifte sorumluluk, çifte görev kaynaklıdır. Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu” denildi. Sürekli devam eden ciddiyet dışı ve günlük sansasyon maksatlı başlıklara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Vatandaşların kafasını karıştırmak amaçlı bu tarz iddialara değer verilmemesi önemle belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, iddiaların temelsiz ve yanıltıcı olduğu belirtildi. Devletin en üst düzey makamlarının “güvenlik gerekçesiyle” zırhlı araçları tercih ettiği ve bakanların makam araçlarının tasarruf genelgesi kapsamında tutulduğu ifade edildi. Aynı şekilde, bakanlık bürokratlarının aldıkları ek görevlere karşılık alınan ücretlerin kanunla düzenleneceği ve bu durumun kamuoyuna duyurulduğu açıklandı. Ciddiyetten uzak ve maksatlı haberlere itibar edilmemesi gerektiği vatandaşlara hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sert Yanıt: “Yanıltmaca Haberlere İtibar Etmeyin!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!