G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

Save the Children: Gazze’de 21 Bine Yakın Çocuktan Haber Alınamıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Save the Children adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu, İngiltere merkezli olarak faaliyet göstermekte olan bir kuruluştur. Son zamanlarda Gazze’deki durumla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de yaklaşık 21 bin çocuktan haber alınamadığı belirtildi.
İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırıları devam etmekte ve masum insanlar hayatlarını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Bu durum, mahallelerin enkaza dönüşmesine sebep olmaktadır. Çocuklar da enkaz altında kalarak tehlikede bulunmaktadır. Save the Children, özellikle Gazze’nin güneyindeki Refah’ta artan saldırılar nedeniyle ailelerinden ayrı kalan çocuk sayısının arttığını ve korumasız çocuklara sahip çıkmak isteyenlerin baskı altında olduğunu ifade etti.
Gazze’de yaklaşık 17 bin çocuğun ailesinden ayrı kaldığı veya refakatçisi olmadan kaybolduğu belirtilmektedir. Ayrıca, yaklaşık 4 bin çocuğun enkaz altında veya toplu mezarlarda olduğu tahmin edilmektedir. Bunun yanı sıra, bilinmeyen sayıda çocuğun gözaltında olduğu ve dışarı çıkarılabileceği de vurgulanmaktadır. Kimlik tespiti de zorlaşmaktadır, çünkü İsrail’in saldırıları sonucunda birçok çocuğun kimliği belirlenememiştir. Dahası, toplu mezarlara gömülen çocuklarda işkence izlerinin bulunduğu da rapor edilmiştir.
Save the Children’ın Orta Doğu Bölge Direktörü Jeremy Stoner, ailelerin çocuklarını bulma sürecinde yaşadıkları acıları vurgulayarak, her çocuğun korunması gerektiğini savunmuştur. Ayrıca, Gazze’de güvenli bir yer bulmanın zor olduğunu ve çocukların sürekli tehlike altında olduğunu belirtmiştir. Stoner, çocukların bulunması ve ailelerle bir araya getirilmesi için acil bir ateşkes çağrısında bulunmuştur.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar çok sayıda insan yaşamını yitirirken, hala birçok kişi enkaz altında kalmış durumdadır. Gazze’nin yanı sıra Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de çatışmalar devam etmektedir. İsrail’in saldırılarına karşılık veren Hamas örgütü, 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bunun sonucunda, her iki taraf da kayıplar yaşamış ve çatışmalar devam etmiştir.
Sonuç olarak, Gazze’deki durum her geçen gün daha da kötüleşmekte ve özellikle çocuklar büyük tehlike altında bulunmaktadır. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Save the Children: Gazze’de 21 Bine Yakın Çocuktan Haber Alınamıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!