G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Endonezya Deniz Kuvvetleri Bayraktar AKINCI ve ANKA SİHA Alımı Planlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammed Ali, Deniz Kuvvetleri’nin gücünü artırmak için Bayraktar AKINCI ve ANKA SİHA alımı planladıklarını duyurdu. Türkiye’den insansız hava araçları satın alma planı dahil olmak üzere güçlendirme ve inşa planlarını açıklayan Ali, Baykar Teknoloji ve TUSAŞ’ın Endonezyalı havacılık ve uzay şirketi Dirgantara Indonesia ile teknoloji transferi konusunda işbirliği yapmaya istekli olduğunu belirtti.

Endonezya Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Baykar ve TUSAŞ’ın Dirgantara Indonesia ile işbirliği yapmaya istekli olduğu ve Endonezya’nın Türk üreticilerden SİHA tedarik edebileceği açıklandı. Bayraktar AKINCI özelinde ise uzun dayanıklılık ve yüksek kabiliyetlere sahip olduğu vurgulanarak, yerdeki ve havadaki hedeflere saldırabilme yeteneği ile öne çıktığı belirtildi.

Öte yandan, Endonezya Savunma Bakanlığı’nın 2 Ağustos 2023’te TUSAŞ’tan keşif ve gözetleme amaçlı 12 adet ANKA İHA satın aldığı bilgisi verildi. ANKA’ların teslimatının 32 ay içinde gerçekleştirilmesi planlanırken, anlaşmanın eğitim ve uçuş simülatörlerini de içerdiği açıklandı.

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ile gerçekleştirilen füze testlerinde, süpersonik füze İHA-122’nin hedefi başarıyla vurduğu belirtildi. İHA-122’nin TV ve Lazer Arayıcı Başlıklı iki farklı başlık türü ile denizde bulunan hedefi tam isabetle vurduğu gözlemlendi. Mart ayında gerçekleştirilen ilk atışlı testte İHA-122’nin başarılı performans sergilediği bildirildi.

Endonezya Deniz Kuvvetleri’nin gücünü artırmak ve savunma kapasitesini geliştirmek amacıyla Türkiye’den hava araçları satın alma planlarına ilişkin bu adımlar, Endonezya’nın savunma sanayii alanındaki işbirliklerini ve teknoloji transferini artırmayı hedeflediğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Endonezya Deniz Kuvvetleri Bayraktar AKINCI ve ANKA SİHA Alımı Planlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!