G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Aşırı Partiler Ülkeyi İç Savaşa Sürükleyebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken seçim öncesinde aşırı sağcı ve aşırı solcu partilerin ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini belirtti. Macron, bir podcast yayınında rakip partilerin seçim vaatlerini değerlendirirken, Ulusal Birlik (RN) partisinin güvensizliğe karşı çözümünün ülkeyi böldüğünü ve iç savaşa sürüklediğini ifade etti. Macron ayrıca Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin de Fransa için “cemaatçilik” teklif ettiğini vurguladı ve bu durumun ülkede iç savaşa neden olabileceğini söyledi. Macron, aşırı siyasi çözümlerin cazibesine kapılmanın tehlikelerine dikkat çekerken, çözümün asla ötekini reddetmek olmadığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı, rakip partileri RN ve LFI’nin vatandaşların sorunlarına yanıt verdiğini ancak bu partilerin çatışmayı artırarak sundukları çözümü yanlış bulduğunu dile getirdi. Macron, RN ve LFI’nin ülkedeki toplumsal gerilimi artırabileceğini ve iç savaş riskini tetikleyebileceğini ifade etti. Macron, aşırı sağın ve aşırı solun Fransa’nın birlik ve bütünlüğüne zarar verebileceğini belirtti.

Öte yandan, Macron’un Ürdün Kralı Abdullah’ı kabul ettiği bildirildi. İki lider Gazze halkına yönelik insani yardımın ulaşmasını engelleyen kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti. Macron ve Kral Abdullah, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve tüm esirlerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. ABD’nin bölgeye yönelik barış planını uygulaması gerektiğini belirten liderler, Batı Şeria’daki durumdan endişe duyduklarını ve İsraillilerin Filistin topraklarına uyguladığı şiddeti kınadıklarını ifade etti. İki lider, bölgede iki devletli çözüm için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı.

Fransa’daki AP seçimlerinde RN’nin açık farkla ilk sırayı aldığı hatırlatıldı. Macron, seçim sonuçlarının ardından 30 Haziran’da erken seçim kararı alarak Parlamentoyu feshetmişti. Macron, RN ve LFI gibi aşırı partilerin yükselişinin ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğine dikkat çekerken, siyasi çözümlerin toplumsal bütünlüğü tehdit etmemesi gerektiğini vurguladı. Macron’un açıklamaları, Fransa’da siyasi gerginliğin arttığı ve seçim öncesinde ülkede belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Aşırı Partiler Ülkeyi İç Savaşa Sürükleyebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!