G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Google Chrome kullanıcıları dikkat! Bilgisayar korsanları sahte bildirimlerle saldırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgisayar korsanlarının Google Chrome üzerinden yeni bir saldırı tekniği geliştirdiği haberkontak.com tarafından duyuruldu. Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, eleştirilere neden olan aşırı işlemci ve RAM tüketimiyle biliniyor ancak yaklaşık 3.3 milyar kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Bu durum, bilgisayar korsanlarının hedefi haline gelmesine neden oluyor.

Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanlarının yeni bir saldırı yöntemi geliştirdiğini açıkladı. Bu yeni yöntemde, korsanlar sahte bildirimler göndererek kullanıcıların bilgisayarlarına sızmaya çalışıyorlar. Sahte bildirimler, Google Chrome’un resmi bildirimlerine benzeyerek kullanıcıları kandırmayı amaçlıyor. Bildirimlerde, bir internet sitesinin çöktüğü ve kullanıcıya çözüm sunulduğu belirtiliyor. Bu çözüm adımlarını takip eden kullanıcılar, korsanların tuzağına düşerek bilgisayarlarına sızılmasına neden oluyor. Bu sayede korsanlar, kullanıcıların tüm verilerine erişebiliyorlar.

Araştırmalara göre, aynı kötü amaçlı bildirim OneDrive ve Microsoft Word gibi diğer platformlarda da görülebiliyor. Bu nedenle, kullanıcıların bu tür bildirimlere karşı dikkatli olmaları ve gereksiz yere işlem yapmamaları gerekiyor. Eğer kullanıcılar yukarıdaki ekran görüntüsüne benzer bir bildirimle karşılaşırlarsa, herhangi bir işlem yapmadan tarayıcı sekmesini kapatmaları tavsiye ediliyor.

Bu yeni saldırı tekniği, Google Chrome kullanıcılarını hedef alan bilgisayar korsanlarının daha sofistike ve tehlikeli yöntemler geliştirdiğini gösteriyor. Siber güvenlik uzmanları, kullanıcıların bu tür saldırılara karşı dikkatli olmalarını ve gelen bildirim ve mesajlara karşı şüpheci yaklaşmalarını öneriyor. Bu sayede, bilgisayar korsanlarının tuzağına düşmekten kaçınılabilir ve bilgisayarların güvenliği korunabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google Chrome kullanıcıları dikkat! Bilgisayar korsanları sahte bildirimlerle saldırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!