G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,86
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,78
GR. ALTIN2.888,51
BTC2.142.427,88

Şırnak ve Mardin’deki Anız Yangınları Kontrol Altına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle anız yangını başladı. Yangın köylülerin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın etkisiyle dün saat 17.00 sıralarında tekrar alevlenen yangın kısa sürede büyüyerek çevresindeki 7 köyü etkiledi. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, İdil, Cizre ve Silopi belediyeleri ile vatandaşların katkılarıyla saat 05.00 sıralarında 12 saat sonra yangın kontrol altına alındı. Soğutma ve hasar tespit çalışmaları ise başlatıldı.

Mardin’de de aynı gece Mezopotamya Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle anız yangını çıktı. İtfaiye ve kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu geniş alana yayılan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı. Yangınlar sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Yaşanan olaylardan dolayı köylülerde ve itfaiye ekiplerinde oluşabilecek olumsuz etkilere karşı tedbirler alındı. Her iki bölgede de hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Anız yangınlarına karşı daha fazla önlem alınması ve erken müdahalenin önemine vurgu yapan yetkililer, vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ormanlık ve kırsal alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin atılmaması, piknik alanlarında dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. İdil ve Mardin belediyeleri de yangınlarla mücadele için ekiplerini sürekli olarak hazır tutacaklarını açıkladı.

Her iki bölgedeki yangınların kontrol altına alınmasıyla birlikte bölge halkı rahat bir nefes aldı. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangınların oluşturduğu zararların en kısa sürede giderilmesi için çalışmalar hızla devam edecek. Yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi ve bundan sonraki süreçte daha etkili önlemler alınması için ise ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak ve Mardin’deki Anız Yangınları Kontrol Altına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!