G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,81
EURO/USD1,10
BIST9.131,46
Petrol79,12
GR. ALTIN2.920,73
BTC2.160.980,79

Almanya ve Rheinmetall Şirketi 8.5 Milyar Euro Sözleşmesini İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın önde gelen savunma sanayi firmalarından Rheinmetall, Bundeswehr’e 155 mm topçu mühimmatı tedarik etmek üzere tarihi bir sözleşme imzaladı. 8.5 milyar euro tutarındaki çerçeve sözleşme, 20 Haziran tarihinde BAAINBw Başkanı Annette Lehnigk-Emden ve Rheinmetall yetkilileri arasında imzalandı. Bu sözleşme, Almanya ve müttefiklerinin cephaneliklerini güçlendirerek Ukrayna’ya desteklerinin devamını sağlayacak.

Sözleşme kapsamında, Almanya Ana alıcı olduğu gibi Hollanda, Estonya ve Danimarka da Rheinmetall şirketinden sipariş vermiştir. Rheinmetall AG Yönetim Kurulu Başkanı Armin Papperger, 8.5 milyar euro tutarındaki bu sözleşmenin şirketin tarihindeki en büyük sipariş olduğunu belirterek, Almanya’daki lider konumlarını ve dünya genelinde topçu mühimmatı üreticisi olmalarını vurgulamıştır.

Rheinmetall’in Unterluss şehrinde inşaatı devam eden yeni üretim tesisi, 155 mm topçu mühimmatı için kovan, ateşleme fitili ve diğer bileşenlerin üretimine yönelik planlar içermektedir. Şirket, tüm teslimatları tek bir tesisten gerçekleştirecek ve yıllık 100 bin mühimmat üretim kapasitesini ikinci yılda sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, şirket yeni üretim tesisi için 880 milyon euro değerinde farklı 155 mm topçu mühimmatlarının tedariki için sözleşme imzaladı.

Bu önemli iş birliği ile Rheinmetall, Almanya ve müttefiklerinin güvenliği için kapsamlı bir mühimmat tedarik sürecine liderlik etmeyi ve hem ulusal hem de uluslararası düzeyde güvenliği sağlamayı hedeflemektedir. Bu sözleşme ile savunma sanayindeki lider konumunu pekiştiren Rheinmetall, gelecekte de benzer iş birlikleri ve projelerle güçlenmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya ve Rheinmetall Şirketi 8.5 Milyar Euro Sözleşmesini İmzaladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!