G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,86
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,72
GR. ALTIN2.887,47
BTC2.144.552,97

Çanakkale Boğazı’nda Makine Arızası! Tanker Trafiği Etkilendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malta’dan Kocaeli’ne seyir halinde olan 247 metre uzunluğundaki ‘Paros’ isimli dolu akaryakıt tankeri, Çanakkale Boğazı’nı geçerken Lapseki önlerinde makine arızası yaşadı. Gemi kaptanı durumu hemen Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kurtarma-4’ ve ‘Kurtarma-16’ römorkörleri bölgeye sevk edildi. Diğer gemilere arızanın durumu ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve gemi trafiği kuzey-güney tek yönlü olarak askıya alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gemi arızası sebebiyle geçici olarak durdurulan Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin çift yönlü olarak tekrar açıldığı duyuruldu. Bu sayede normal seyrine devam eden gemi trafiği, arıza nedeniyle oluşan geçici aksaklığı telafi etmiş oldu.

Çanakkale Boğazı’nda meydana gelen gemi arızası, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir soruna dönüşmeden çözüme ulaştı. ‘Kurtarma-4’ ve ‘Kurtarma-16’ römorkörlerinin bölgeye sevk edilmesi, geminin tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmadan güvenli şekilde limana çekilmesini sağladı.

Gemi arızasının yaşandığı Çanakkale Boğazı, deniz ticareti için önemli bir geçiş noktası olması nedeniyle bölgede olası bir kaza veya aksaklık durumunda hızlı ve etkili bir şekilde müdahalenin yapılması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek anında müdahale etmesi, gemi ve denizcilik güvenliğinin olası riskler karşısında korunmasını sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gemi trafiğinin normale dönmesiyle birlikte günlük seyrine devam eden Çanakkale Boğazı’nın hem ulusal hem de uluslararası ticaret gemileri için önemini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. İlgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilen denizcilik güvenliği önlemleri, olası risklerin en aza indirilmesi yolunda büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale Boğazı’nda Makine Arızası! Tanker Trafiği Etkilendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!