G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Hindistan Ordusu, T-90 MK III tanklarını teslim aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Ordusu, Rusya ile olan uzun süreli savunma işbirliği çerçevesinde lisans altında üretilen T-90 MK III ana muharebe tanklarının ilk partisini teslim aldı. Militarnyi tarafından yapılan habere göre, Rus üretimi tankların lisans altında üretildiği fabrika, modernize edilmiş askeri donanımları Hindistan Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmeye başladı ve ilk 10 adet T-90 MK III tankını kullanıma sundu.

Bir AVNL yetkilisinin Janes’e verdiği bilgiye göre, tanklar, AVNL’nin Ağır Vasıta Fabrikası (HVF) tarafından Rusya ile yapılan lisans anlaşması gereği yeni üretildi. Ayrıca tankların Hindistan Ordusu’nun Kasım 2019’da HVF ile imzalanan sözleşme kapsamında tedarik edilen 464 adet yeni T-90MS tankının bir parçası olduğu belirtildi.

T-90 MK III tankları, otomatik hedef takip sistemi, dijital balistik bilgisayar ve nişan sistemleri ile donatılmış durumda. Ayrıca tanklar, Hindistan Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü (DRDO) ve Bharat Electronics Limited (BEL) tarafından geliştirilen orta dalga kızılötesi (MWIR) tabanlı komutan görüşüyle donatıldı.

Hindistan Savunma Bakanlığı’na göre, MWIR tabanlı komutan görüşü sayesinde tanklar, gündüzleri termal görüntüleyici ile 8 km’ye kadar mesafedeki hedefleri tespit edebiliyor. Aynı zamanda tanklar, geceleri LRF yardımıyla 5 km’lik bir yarıçap içindeki hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir.

Bakanlık, balistik yazılım ve LRF ile tankların hedefleri doğru bir şekilde tespit edip etkisiz hale getirebileceğini belirtti. AVNL yetkilisi ise kalan 454 adet T-90 MK III tankının önümüzdeki beş yıl içinde aşamalı olarak Hindistan Ordusu’na teslim edileceğini bildirdi. Bu sayede Hindistan Ordusu, modernize edilmiş ve yüksek teknolojili tanklarla güçlü bir savunma kapasitesine sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan Ordusu, T-90 MK III tanklarını teslim aldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!