G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

ABD’nin Nükleer Uçak Gemisi Güney Kore’ye Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi Theodore Roosevelt, üçlü ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore’nin Busan kentine geldi. Uçak gemisi, güdümlü füze taşıyan USS Halsey ve savaş gemisi USS Daniel Inouye ile birlikte deniz üssüne girdi. Bu ortak askeri tatbikat, ABD, Güney Kore ve Japonya orduları tarafından gerçekleştirilecek ve hava, deniz, su altı ve siber alanları kapsayacak şekilde planlanmıştır.

Güney Kore donanması tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD’ye ait nükleer güçle çalışan Theodore Roosevelt uçak gemisi, Busan liman kentinde görülmüştür. Bu uçak gemisi, diğer savaş gemileri USS Halsey ve USS Daniel Inouye ile birlikte bölgedeki deniz üssüne giriş yapmıştır. Ortak tatbikatın amacı, Kuzey Kore’nin olası tehditlerine karşı güvenlik iş birliğini artırmaktır ve hava, deniz, su altı ve siber alanlarında gerçekleştirilecektir.

Üçlü ittifak olan ABD, Güney Kore ve Japonya, savunma bakanları arasında yapılan görüşmeler sonucunda ortak askeri tatbikatı başlatma kararı almıştır. Bu karar, Shangri-La Diyaloğu güvenlik zirvesinin oturum aralarında alınmıştır. Tatbikatın Kuzey Kore’ye karşı üçlü ittifakın gücünü artırmayı amaçladığı belirtilmiştir. Tatbikat, Kuzey Kore tehdidine karşı ortak savunma stratejilerini test etmek ve geliştirmek için önemli bir adım olarak görülmektedir.

ABD’nin Theodore Roosevelt uçak gemisi, Güney Kore’nin Busan kentine ulaşarak ortak askeri tatbikata katılım göstermiştir. Güney Kore donanması, bu nükleer güçle çalışan uçak gemisi ile birlikte USS Halsey ve USS Daniel Inouye savaş gemilerinin bölgedeki deniz üssüne girişini bildirmiştir. Üçlü ittifak olan ABD, Güney Kore ve Japonya, ortak savunma stratejilerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek bu tatbikat ile Kuzey Kore tehditlerine karşı birlikte hareket etme yeteneklerini test edeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin Nükleer Uçak Gemisi Güney Kore’ye Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!