G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,54
CNY4,84
GBP44,81
EURO/USD1,10
BIST8.948,12
Petrol76,08
GR. ALTIN2.873,80
BTC2.123.442,76

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hizbullah ve Hasan Nasrallah’a sert tepki verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Hizbullah Hareketi ve lideri Hasan Nasrallah’ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik açıklamalarını eleştirdi. Katz, Hizbullah’ın saldırılarına izin vermeyeceklerini belirterek, gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı. Hasan Nasrallah’ın GKRY ile ilgili açıklamalarını “tehdit” olarak değerlendiren Katz, bu durumun sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, özgür dünyanın İsrail’e destek vermeye devam etmesi gerektiğini belirtirken, “Bizim savaşımız aynı zamanda sizin savaşınızdır” dedi. Katz, Hizbullah’ın GKRY’ye yönelik tehditlerine karşı uluslararası toplumun güçlü bir şekilde tepki göstermesini talep etti.

Hizbullah Hareketi lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a olası bir saldırısında GKRY’nin havalimanı ve askeri üslerini kullanacağına dair istihbarat aldıklarını açıklamıştı. Bu durumda GKRY’yi savaşın bir parçası olarak göreceklerini belirten Nasrallah, sert bir tutum sergileyeceklerini vurgulamıştı.

Dün, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kombos, görüşmede, Lübnan’a olası bir savaşta İsrail’e destek vermeyeceklerini ve bölgesel çatışmaların içinde olmak istemediklerini vurguladı. GKRY’nin barışçıl bir çözüm için çaba harcadığını belirten Kombos, savaşın bölge için hiçbir fayda getirmeyeceğini ifade etti.

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim artarken, uluslararası toplum bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve çatışmaların önlenmesi için çaba gösteriyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hasan Nasrallah’ın tehditlerine karşı sert bir tutum izlemeye devam edeceklerini ve GKRY’ye desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. Buhabib ve Kombos’un yaptığı görüşme, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hizbullah ve Hasan Nasrallah’a sert tepki verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!