G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,84
GBP45,00
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,96
GR. ALTIN2.875,27
BTC2.084.291,89

Salda Gölü’nde boğulmak üzere olan kızı kurtaran kahraman: Gökhan Aslan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde korkutucu bir olay yaşandı. 9 yaşındaki Ayşe Sıla G., dayısı ve kuzenleriyle birlikte Doğanbaba köyü Orman plajına gittiği sırada, göle bindiği şişme atının rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına sürüklenmeye başladı. Bu durum üzerine hemen sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Halk plajından bot ile AFAD ekipleri ve cankurtaranlar, küçük kızı aramaya başladılar.

Göle sürüklenen kızı kurtarmak için çabalayanların arasında tatil yapan Gökhan Aslan da vardı. Gökhan Aslan, yanında bulunan kanosunu alarak cankurtaranla birlikte göle açıldı. Gökhan Aslan, yaklaşık 2 bin metrelik bir kürek çekme mesafesinin ardından küçük kıza ulaşarak onu boğulmaktan kurtardı. Sahildeki vatandaşlar, hero Gökhan Aslan’ı alkış yağmuruna tutarak minnetlerini gösterdiler. Küçük kız, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ayşe Sıla G.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kurtarıcı Gökhan Aslan, yaşadığı korku dolu anları anlatarak olayı anlattı. Gökhan Aslan, Salda Gölü’nde çektiği içerikler için karavanıyla burada bulunduğunu ve küçük kızın sürüklendiğini gördüğünde hemen harekete geçtiğini söyledi. Gökhan Aslan, yaşadığı duyguları ve kurtarma anını şu şekilde ifade etti: “Çocuğu görünce hemen yanımdaki botu aldım ve cankurtaranla beraber kurtarmaya gittik. Baya açıldık ama çocuğu bir türlü göremedik. Ama sonunda ona ulaşarak kurtardık. Beni bu tarafa gönderen Allah olduğunu düşünüyorum. Şans eseri gölün tam ortasına gittiğini gördüm ve hemen kurtarmaya gittim. O an ben de çok kötü oldum, çok üzüldüm. Ama sonunda çocuğu sağ salim teslim ettik.” Yaşananlar tamamen şans eseri gerçekleşti ve Gökhan Aslan’ın hızlı müdahalesi sayesinde kötü bir sonuç yaşanmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Salda Gölü’nde boğulmak üzere olan kızı kurtaran kahraman: Gökhan Aslan!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!