G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,84
GBP45,00
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,96
GR. ALTIN2.875,27
BTC2.084.291,89

Burdur Salda Gölü’nde Şişme Atla Sürüklenen Küçük Kız Kurtarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Salda köyünden dayısı ve kuzenleri ile birlikte gelen 9 yaşındaki Ayşe Sıla G., Doğanbaba köyü Orman plajında göle girdi. Üzerinde bindiği şişme at rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına doğru sürüklenmeye başladı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ve cankurtaran ekipleri gölde sürüklenen kızı ararken jandarma ve sağlık ekipleri Doğanbaba plajında hazır beklemeye başladı.

O sırada plajda karavanıyla tatil yapan Gökhan Aslan, bir cankurtaran ile kızı kurtarmak için kanosunu alarak göle açıldı. Yaklaşık 2 bin metre kürek çekerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ayşe Sıla G.’yi kurtardı. Sahile getirilen kız sağlık ekipleri tarafından ambulansa taşındı. İlk müdahalesi yapılan Ayşe Sıla G., fazla su yuttuğu ve hipotermi riski bulunduğundan Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gökhan Aslan, olay sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide o anları unutamadığını ve küçük kızın gözünün önünden gitmediğini belirterek duygularını paylaştı. Çeşitli kişilerin kendisine teşekkür mesajı attığını belirten Aslan, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Böyle bir şey ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. O kadar çok mesaj var ki kimseye dönüş yapamıyorum. Tanımadığım kişiler bir çok mesaj atıyor, haberlere çıkmışım. Çocuk gözümün önüne geliyor. Burası yine dalgalı. Can kaybı verebilirdik ama çok şükür vermedik. Ben bunu yaşadım. Siz izlerken ağladınız ben yaşayarak ağladım. Olayı hala üzerimden atamıyorum. Hepinize teşekkür ederim. Çok şükür kurtardık çocuğu” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burdur Salda Gölü’nde Şişme Atla Sürüklenen Küçük Kız Kurtarıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!