G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,19
GR. ALTIN2.913,20
BTC2.079.057,89

Kurban Bayramı İçin Kıyma Çekimine Dikkat! Cezası 73 Bin TL Olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Kurban Bayramı yaklaşırken civarındaki kasaplar, kurbanlık satışları devam ederken, kesim hazırlıklarına başladı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kurban kesimi ve et işleme gibi faaliyetlerin hijyenik olmayabileceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı “Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” uyarınca, kurbanlık et işlemlerinin sadece kasaplar tarafından yapılması gerektiği vurgulandı.

Osman Yardımcı, bakkal, manav, akaryakıt istasyonu gibi işyerlerinin kıyma çekimi yapmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Kasap dışında kıyma çekme işlemi yapan bir iş yeri tespit edildiğinde, cezanın toplamının 73 bin TL’yi bulabileceğini söyledi. Bayramın gelmesine rağmen bu tür ihbarların arttığını belirten Yardımcı, Antalya’nın Kepez ilçesinde bir nalbur dükkanının “kıyma çekilir, bıçak bilenir” yazılı afiş asmasının esnafı uyardığı bilgisini paylaştı.

Osman Yardımcı, benzer durumların ülkenin diğer bölgelerinde de sık sık yaşandığını belirtti. Vatandaşları bu tür durumları yetkililere ihbar etmeleri konusunda uyardı. Alo 174 Gıda İhbar Hattı’na bu tür ihbarların yapılmasını tavsiye eden Yardımcı, daha önceki uyarılarda insanların hijyen ve sağlık risklerini göz ardı ettiğini belirtti. Aniden çıkar elde etmek yerine kurallara uymak gerektiğini vurguladı.

Bakanlık ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, Alo 174 Gıda İhbar Hattı’nın güçlendirilerek, duyurular ile vatandaşlara bilgi verildiğini belirtti. Et işleme faaliyetlerinin yalnızca belirlenmiş kasaplar ve marketlerde yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kıyma çekiminde mutlak surette yanlarında olunması ve makine temizliği gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hijyen kurallarına uymamanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Herhangi bir olumsuz durumda Alo 174 Gıda Hattı’na bildirim yapılmasını istedi.

Sonuç olarak, kurbanlık et işlemlerinin sadece belirlenmiş kasaplar tarafından yapılması gerektiği, güvenliği ve hijyen kurallarına uygunluğun önemli olduğu vurgulandı. Bu kurallara uyulmaması durumunda, yüksek miktarda ceza ile karşı karşıya kalınabileceği unutulmamalıdır. Bilinçli tüketicilerin, kurallara uymayan iş yerlerini yetkililere ihbar etmeleri önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurban Bayramı İçin Kıyma Çekimine Dikkat! Cezası 73 Bin TL Olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!