G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Boeing’in Starliner Mekiğinin Dünya’ya Dönüşü İkinci Kez Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’in NASA astronotlarını taşıyan Starliner mekiğinin Dünya’ya dönüşü ikinci kez ertelendi. 5 Haziran’da Dünya’dan ayrılan Starliner mekiğinin ve ekibinin dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak açıklandı. Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mekiğin itiş takımları ve kapak operasyonlarını test edecek. Ayrıca acil durumlarda kullanılacak kapsülü hazırlamak için tatbikatlar yapacaklar. Dönüş tarihinin 22 Haziran olarak belirlendiği ve detayların NASA ve Boeing yetkilileri tarafından 18 Haziran’da yapılacak basın toplantısında açıklanacağı belirtildi.

Boeing, iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğini 5 Haziran’da uzaya fırlattıktan sonra yaşanan iki erteleme sonrasında Dünya’ya dönüş tarihini ikinci kez erteledi. NASA yetkilileri, ekibin yaptığı testlerin ve tatbikatların uzaması nedeniyle dönüş tarihini 22 Haziran olarak belirledi. İkinci erteleme sonrasında detayların basın toplantısında paylaşılması planlanıyor.

Starliner mekiğinin Dünya’ya dönüş sürecinde, ekibin ISS’te görev yapan astronotlar tarafından yapılacak testler ve hazırlıklar önem taşıyor. Dönüş sırasında yaşanabilecek herhangi bir acil durumda kapsülün hazır olması için tatbikatlar yapılacak. NASA ve Boeing yetkilileri, dönüş tarihine dair detayları 18 Haziran’da yapılacak basın toplantısında açıklayacak.

Boeing, uzaya NASA astronotlarını taşıyan Starliner mekiğini 5 Haziran’da fırlattı. Ancak yaşanan teknik sorunlar ve gecikmeler nedeniyle Dünya’ya dönüş tarihi iki kez ertelendi. Butch Wilmore ve Suni Williams, ISS’te mekiğin testlerini yapacak ve acil durumlara karşı hazırlık yapacaklar. Dönüş tarihinin en erken 22 Haziran olarak belirlenmesinin ardından detaylar basın toplantısında paylaşılacak.

Sonuç olarak, Boeing’in Starliner mekiğinin Dünya’ya dönüşü ikinci kez ertelendi. 5 Haziran’da uzaya fırlatılan mekik ve ekibi, ISS’te testler yapacak ve acil durumlara karşı hazırlık yapacak. Dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak belirlendi ve detaylar 18 Haziran’da yapılacak basın toplantısında paylaşılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boeing’in Starliner Mekiğinin Dünya’ya Dönüşü İkinci Kez Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!