G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Emeklilerin Beklentilerini Karşılayamayan Bayram İkramiyesi! TÜED Başkanından Tepki Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilerin bayram ikramiyesi, 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılmasına rağmen, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün tarafından yetersiz bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’da düzenlenen mitingde emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı. Ancak, TÜED Başkanı Kazım Ergün, yazılı açıklamasında, yapılan artışın yetersiz olduğunu belirtti ve reel kaybın yüzde 184 olduğunu iddia etti. Ergün, TÜİK rakamlarına göre en düşük emekli ikramiyesinin aslında 5 bin 679,08 TL olması gerektiğini savundu.

Bu duruma ek olarak, Ergün, piyasa koşullarına bakıldığında bir küçükbaş kurbanlık almanın da yaklaşık 3 bin liraya denk geldiğini belirtti. Dolayısıyla, 3 bin lira ikramiye miktarının kabul edilebilir olmadığını, gerçekçi kriterlere göre tekrar güncellenmesi gerektiğini savundu. Emeklilere yapılacak ikramiye ödemeleriyle ilgili net bilgiler de verildi. Maaşını tam olarak hak eden tüm emeklilere 3 bin lira, dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar ikramiye ödeneceği belirtildi. EYT’liler ve diğer sigortalılar da Ramazan Bayramı’nda ikramiye alabilecek.

Son olarak, ikramiyelerin ne zaman ödeneceği de açıklandı. Ramazan Bayramı’nın arefe günü olan 9 Nisan 2024 tarihinden önce, emeklilere bayram ikramiyelerinin ödenmesi gerektiği ifade edildi. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi gerekecek. Bu gelişmelerle birlikte, emeklilerin taleplerine yönelik hükümetten yeni adımlar atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilerin Beklentilerini Karşılayamayan Bayram İkramiyesi! TÜED Başkanından Tepki Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!