G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,20
GR. ALTIN2.914,65
BTC2.075.433,55

İBB Adalar’da Elektrikli Araçlarla Güvenli ve Konforlu Ulaşım Sağlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adalar’da hafta sonları ve bayramlarda 60 binin üzerinde insanın bulunduğu bu bölgede güvenli ve konforlu toplu ulaşımın önemli olduğu belirtildi. Bu sebeple Kurban Bayramı öncesinde tescilli ve çevreci elektrikli araçların hizmete alındığı aktarıldı.

İBB Meclisi’nde 16 Ocak 2020 tarihinde atlı faytonlarla yapılan taşımacılığın iptal edildiği ve yerine elektrikli araçlarla ulaşımının sağlanacağı kararının alındığı hatırlatıldı. 6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararı gereği Adalar’a toplu ulaşım hizmeti sağlanması için 40 adet 13 kişilik elektrikli, tescilsiz aracın ilçede faaliyete başladığı ve uygulamanın 30 Nisan 2024’te sona ereceği belirtildi.

Açıklamada, Adalar’daki toplu taşıma araçlarının tescilli, yüzde yüz elektrikli, sessiz ve çevreci araçlardan oluşması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı. Ulusal ve uluslararası araç üreticilerine yönelik ihale açılarak Adalar’a özel yeni araçlar üretilmesi için çalışmalar yapıldı. Ancak ihalelere katılım olmayınca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ASELSAN arasında ortak çalışma yapılarak Adalar ilçesi için sıfır emisyonlu, yüzde yüz elektrikli araçlar üretildi ve İBB’ye teslim edildi.

Açıklamada ayrıca, Adalar’ın yaz aylarında nüfusunun arttığına dikkat çekilerek özellikle hafta sonu ve bayramlarda 60 binin üzerinde insanın Adalar ilçesine gelerek toplu ulaşım hizmeti almasının önemine vurgu yapıldı. Bu sebeple tescilli, çevreci ve yeni nesil güvenli ulaşım araçlarının, Kurban Bayramı öncesinde 15 Haziran 2024’te hizmete alındığı belirtildi. Ayrıca, toplu ulaşımda olumsuzlukların önlenmesi için Adalar Kaymakamlığı’na bilgi verildiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Adalar’da Elektrikli Araçlarla Güvenli ve Konforlu Ulaşım Sağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!