G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,54
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST9.012,50
Petrol78,51
GR. ALTIN2.916,53
BTC2.077.296,65

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde aracını durduran şüpheli tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafiği kapatma eylemi yapan ve tutuklanan Resul Can Çatı’nın ifadesi ortaya çıktı. Adalet Bakanı Tunç’un sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde aracını durdurarak trafiği kapatan Resul Can Çatı’nın tutuklanmasının ardından şüphelinin ifadesi alındı.

Çatı’nın eylemi sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” ve “Halk Arasında Korku ve Panik Oluşturmak Amacıyla Tehdit” suçlarından tutuklanmıştı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklanan Çatı’nın ifadesi, olayın detaylarını ortaya koydu.

Çatı’nın ifadesinde, köprü üzerinde aracını durdurma eylemini bilinçli bir şekilde yaptığını ve amacının dikkat çekmek olduğunu belirttiği öğrenildi. Kendisine ait sosyal medya hesaplarından da benzer eylemlere yönelik paylaşımlar yapan Çatı’nın, trafiği kapatma eylemini planlı bir şekilde gerçekleştirdiği ifade edildi.

Adalet Bakanı Tunç, Resul Can Çatı’nın tutuklanmasıyla ilgili yaptığı paylaşımda, toplumun huzur ve güvenliği için hukukun üstünlüğünün her zaman sağlanacağını vurgularken, benzer eylemlere yönelik caydırıcı tedbirlerin devam edeceğini belirtti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olayın ardından toplumda infial yaratan eylemin, hukukun gerekli adımlarını atarak sonuçlandırılmasının önemli olduğu vurgulandı. VisualPolitik Haber olarak, benzer türdeki eylemler karşısında hukukun gereken adımları titizlikle izlediğini ve gerekli yaptırımların uygulanması için çalışmaların sürdüğünü aktarmak isteriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde aracını durduran şüpheli tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!