G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,54
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST9.012,50
Petrol78,51
GR. ALTIN2.916,53
BTC2.077.296,65

Depremzedeler, Hüzün Dolu Anılarıyla Mezarlıkları Ziyaret Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da geçmiş yıllarda meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bu acı olayın ardından Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı oluşturulmuştu. Her bayram olduğu gibi bu yıl da, depremde kaybettikleri yakınlarını anmak isteyen vatandaşlar, mezarlığı ziyaret etti. Ziyaretler Arefe gününden başlayarak gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, mezarlığı bayraklarla süsleyerek ziyaret edenlere çiçek dağıttı. Depremzedelerin arefe günü ve bayram boyunca mezarlıklara ulaşımlarını ücretsiz sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği servis araçlarıyla gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Yaşanan duygusal anlarda birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

Fadime Demirkol, kız kardeşinin mezarı başında duygusal anlar yaşayarak, “Kız kardeşimin mezarını bayram ziyareti için geldim. Acımız dinmedi, her gün aynı acıyı yaşıyoruz. Rabbim bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ne yazık ki, buruk bir bayram. Yaklaşık 2 yıldır hiçbir şey değişmedi” dedi. Depremden zarar gören vatandaşlar için acıların hala taze olduğu anlaşıldı.

Mahmut Çelik ise yengesi ve yeğenlerinin mezarlarını ziyaret ederek, yaşadığı kaybın acısına dayanmaya çalıştı. Çelik, “Depremde yengem ve 2 yeğenimiz hayatını kaybetti. Bugün bayram ziyareti için buradayız. Sürekli ziyaret ediyoruz ve dualarımızı ediyoruz. Bayramımız eksik kalacak” ifadelerini kullandı. İnsanların hala acılarını hissettiği ve kaybettikleri sevdiklerini özlemle andıkları anlaşıldı.

Hüzün dolu ziyaretlerde, vatandaşlar geçmişe dönük duygularını içtenlikle ifade ettiler. Depremin yaralarını sarmak ve kaybettikleri için dualar etmek isteyen insanların buruk bayram geçirdikleri görüldü. Acıların hala hissedildiği bu zorlu süreçte, vatandaşların bir araya gelerek dayanışma içinde oldukları gözlemlendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu destek ile vatandaşların mezarlıklara ulaşım sağladığı da belirtilerek, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Her bayram olduğu gibi bu yıl da geçmiş acıları ve kayıpları hatırlayan vatandaşlar, dualarını etmeye devam ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremzedeler, Hüzün Dolu Anılarıyla Mezarlıkları Ziyaret Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!