G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İstanbul Avcılar’da Öğrencilerin Kullandığı Defter ve Kitaplar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Avcılar ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilk ve orta dereceli okullarda kitap ve defter toplama kampanyası başlatıldı. Özellikle Ambarlı’daki Leyla Bayram İlkokulu başta olmak üzere birçok okulda öğrenci ve velilere çağrıda bulunularak, kullanılan kitap ve defterlerin çöpe atılmaması, okullara getirilmesi istendi. Bu kampanya ile toplanan kitap ve defterlerin geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması ve okullara ek gelir sağlanması amaçlanıyor.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, öğrencilere okul açıldığında ücretsiz kitaplar dağıtıldığını belirterek, öğrencilerin kitapçıları dolaşmak zorunda kalmadığını söyledi. Sıfır atık kapsamında kitapların tekrar kullanılmasının önemine vurgu yapan İnan, kitapların heder olmaması gerektiğini ve geri dönüşümün önemli olduğunu ifade etti. Velilerden, kullanılan kitap ve defterlerin okullara iade edilmesi konusunda destek isteyen İnan, bu sayede kitapların yakılarak veya çöpe atılarak değil, geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasının sağlanacağını belirtti.

İstanbul Avcılar’da başlatılan kitap ve defter toplama kampanyası, öğrencilerin yıl boyunca kullandığı malzemelerin geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılmasını hedefliyor. Bu sayede atılacak olan kitapların ve defterlerin tekrar kullanım imkanı bulmasının yanı sıra okullara ek gelir de sağlanması amaçlanıyor. Kampanya kapsamında öğrenci ve velilere yönelik yapılan duyurularla, kullanılan malzemelerin çöpe atılmaması ve okullara getirilmesi isteniyor.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan’ın açıklamalarına göre, sıfır atık projesi çerçevesinde kitap ve defterlerin okullara iade edilerek geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak. Bu uygulama ile öğrencilerin ve velilerin kitapçıları dolaşma zorunluluğu ortadan kaldırılarak, kitapların tekrar kullanılması ve israfın önlenmesi hedefleniyor. Bu sayede atılacak olan kitaplar, ekonomiye kazandırılarak ek gelir sağlanması planlanıyor.

İstanbul Avcılar’da başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen kitap ve defter toplama kampanyası, ilçedeki okullarda öğrencilerin yıl boyunca kullandığı malzemelerin geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlıyor. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan’ın çağrısıyla öğrenci ve velilerin, kullanılan kitap ve defterleri okullara iade etmesi isteniyor. Bu sayede atılacak olan kitap ve defterlerin tekrar kullanılması ve ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Bu uygulama ile israfın önlenmesi ve ek gelir elde edilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Avcılar’da Öğrencilerin Kullandığı Defter ve Kitaplar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!