G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol79,03
GR. ALTIN2.928,78
BTC2.161.366,43

GAP Projesi Kapsamında Trajikomik Olay: Tarımı Su Altında Bırakan Sondaj Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suruç ilçesinde yaşanan trajikomik bir olayda, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı kapsamında Suruç Ovasına su getirilmesi sonucu meydana gelen sorunlar gündeme geldi. Bölgede sağlanan suyla birlikte tarım arazileri sulanmaya başlanmış, ancak kimi çiftçilerin bilinçsiz sulama yapması sonucu taban suyu yükselmiş ve sazlık, bataklıklar oluşmuştu. DSİ tarafından yapılan sondaj çalışmalarında ise beklenmeyen bir durumla karşılaşıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından görevlendirilen taşeron firma, Uludüz kırsal Mahallesinde sondaj çalışması yapmak üzere tarlaya gitti. Ancak yaklaşık 2 metre derinliğe inen ekipler, yer altından tazyikli su fışkırdığını fark etti. Durumu anlamaya çalışan ekiplerin yanına mahalle sakinleri de gelerek olayı takip etti. Su borularının delindiğini fark eden vatandaşlar hemen jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevreyi güvenlik altına alarak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçti. Pamuk tarlalarının su altında kaldığı belirtildi.

Uludüz Mahalle Muhtarı Servet Gören, olayla ilgili yaptığı açıklamada, taşeron firmaya verilen ihale sonucu taban suyu ölçüm cihazlarının ana hattın üzerine vurulduğunu belirtti. Borunun delinmesi sonucu su kesintisinin yaşandığını ifade eden Gören, DSİ ve sulama birliği yetkililerinin müdahalesiyle suyun tahliye edildiğini aktardı. Firma yetkililerin borunun varlığından habersiz olduklarını söyleyen Gören, sulama birliğinin firmadan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bu olay, bölgedeki tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemiş ve çiftçiler üzerinde maddi kayıplara neden olmuştur. Bu gibi durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GAP Projesi Kapsamında Trajikomik Olay: Tarımı Su Altında Bırakan Sondaj Skandalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!