G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol79,03
GR. ALTIN2.928,78
BTC2.161.366,43

Ünlü Fenomen Oğuzhan Uğur’a Hapis Cezası İsteniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü fenomen Oğuzhan Uğur’a 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Babala TV’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda Kahramanmaraş’taki Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay’daki Yarseli Barajı’nda çatlak meydana geldiği iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonucunda hazırlanan iddianamede, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

Oğuzhan Uğur, verdiği ifadede infial yaratma amacının olmadığını belirtti. BaBaLa TV ekibinin deprem bölgesinde gönüllü çalışanlarla birlikte yardım faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Ekip içinde tweet atma yetkisi olmayan 30-35 kişilik bir grup bulunduğunu ve bu grup tarafından yapılan paylaşımların teyidine ulaşıldığını kaydetti. Ercan Özdemir ise, kendisinin tweet atma yetkisinin olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

İddianamede, BaBaLa TV’nin kamu barışını bozacak şekilde gerçeğe aykırı paylaşımlar yaptığı belirtildi. Oğuzhan Uğur’un avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede, tweetlerin şüpheli Kaan Kayacan tarafından paylaşıldığı belirtilirken, Kaan Kayacan ise bu iddiayı hatırlamadığını söyledi. İddianame sonucunda Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir hakkında 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlanacak. Bu süreçte sosyal medya hesaplarının doğru ve güvenilir bilgilerle kullanılması önem kazanıyor. Son yaşanan olayda olduğu gibi yanıltıcı ve infial yaratacak paylaşımların ciddi sonuçları olabileceği unutulmamalı. Ayrıca, toplumsal huzurun korunması ve haberlerin doğru kaynaklardan alınması gerekliliği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ünlü Fenomen Oğuzhan Uğur’a Hapis Cezası İsteniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!