G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

ASELSAN, TUSAŞ’tan 48 Milyon Dolarlık Aviyonik Siparişi Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN, Türkiye’nin önde gelen havacılık şirketi TUSAŞ’tan GÖKBEY Helikopteri için aviyonik ekipman tedariğine yönelik büyük bir sipariş aldı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirket 48 milyon 760 bin dolar tutarında bir sözleşme imzaladı.

ASELSAN, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’den Özgün Helikopter Projesi kapsamında aviyonik ekipman tedariğine yönelik 48.760.000 ABD Doları tutarında bir sipariş almıştır. Bu sipariş, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli üretim ve geliştirme çalışmalarına büyük destek olacaktır.

Aviyonik yazılım geliştirme konusu, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2004 yılında başlatılan ARGE2004 projesi ile havacılık alanında milli donanım üzerinde çalışmaların başlamasıyla birlikte ortaya çıkmıştır. ASELSAN, TUSAŞ ve diğer yerli firmalar, T-129 ATAK Helikopteri başta olmak üzere birçok savunma aracında milli görev bilgisayarı ve aviyonik sistemler geliştirmiştir.

Günümüzde, hava araçlarında kullanılan yazılım sistemlerinin güvenilirliği ve yerliliği büyük önem taşımaktadır. Dışa bağımlılığı azaltmak ve ulusal güvenliği sağlamak adına, ASELSAN ve diğer savunma şirketleri milli aviyonik sistemler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.

Aviyonik sistemlerde oluşabilecek hataların ciddiyeti, yazılım güncellemelerinin standart cihazlardan farklı olduğunu göstermektedir. Her bir yazılım parçasının doğru çalışmasını garanti altına almak için sıkı testler ve sertifikasyon süreçleri gerekmektedir. ASELSAN, bu süreçlerde RTCA/DO-178C standardına uygun hareket etmektedir ve sertifikasyon gereksinimleri sağlanmaktadır.

ASELSAN’ın TUSAŞ’tan aldığı bu önemli sipariş, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik ve teknolojik bağımsızlığını güçlendirmek adına büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir. Helikopter projelerindeki işbirliği ve yerli üretim çalışmaları, ülkenin savunma sanayisindeki ilerlemesine katkı sağlamaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN, TUSAŞ’tan 48 Milyon Dolarlık Aviyonik Siparişi Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!