G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

İBB’nin Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı Projesi Onaylandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Anadolu Yakası’ndaki 3 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı’nın Ulaşım Etüt Raporu, İBB Meclisi’nden onay aldı. İBB Meclisi’nin haziran ayı ikinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, fizibilite çalışmaları tamamlanan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı’na ait Ulaşım Etüt Raporu görüşüldü. Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporuna göre, Üsküdar Meydanı’ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe’ye uzanacak olan hat toplam 21,3 kilometre uzunluğunda olup, 33 durağa sahip olacak.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı’nın yapımına bu yıl içerisinde başlanması planlanmaktadır. Hattın günlük yolcu sayıları ise 2027’de 198 bin 964, 2040’ta 277 bin 302 ve 2050’de 312 bin 356 olarak öngörülmektedir. “AnadoluTRAM” olarak tanıtılan hat, Söğütlüçeşme durağında Marmaray ve Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre bir şekilde çalışacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlayacaktır.

İBB’nin Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, AK Partili üyelerin de oylarıyla İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Proje, şehrin Anadolu Yakası’nda ulaşımın daha da geliştirilmesine ve kolaylaştırılmasına yönelik önemli adımlardan biridir. Bu yeni tramvay hattı, bölge sakinlerine ve ziyaretçilere daha konforlu ve hızlı ulaşım imkanları sunarak şehrin trafik yükünü azaltmayı hedeflemektedir.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı’nın hayata geçirilmesi, İstanbul’un ulaşım altyapısının modernize edilmesi ve şehrin farklı bölgelerinin entegrasyonunun sağlanması açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu proje, İstanbul’un karşı karşıya olduğu trafik sorunlarına çözüm olabilecek ve şehrin sakinlerine daha kaliteli bir ulaşım deneyimi sunabilecek bir adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB’nin Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı Projesi Onaylandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!