G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

Erdoğan’ın CHP Ziyareti: İşte Görüşmeden Çıkan Talepler ve Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ni ziyareti, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşmeye karşılık gerçekleşti. Bu ziyaret, 18 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk ziyaret olma özelliği taşıdı. Görüşmeye ilişkin detaylar, parti kaynaklarından sızdırılırken resmi açıklama CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den geldi.

Görüşme sırasında CHP lideri Özgür Özel, hükümetten asgari ücrete yapılacak zam talebinde bulundu. Ayrıca, emeklilerin en düşük maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, çay ve hububat alım fiyatları konuları gündeme geldi. Ayrıca atama bekleyen öğretmenler, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenler ile diğer sosyal ve ekonomik konular da görüşmede ele alındı.

Özel, görüşme sırasında adaletli bir vergi sistemi oluşturulması için tüm siyasi partilerin Meclis’te düzenleme yapmasını önerdi. “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” ilkesine vurgu yapan Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP kadrolarının bir araya gelmesi gerektiğini bildirdi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, görüşmenin ülke demokrasisi açısından önemli olduğunu belirterek iktidarın kapalı diyalog kanallarını açması gerektiğini ifade etti. Diyalog ve işbirliğinin demokrasinin olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Yücel, toplumda bu normalleşme sürecinin olumlu karşılandığını belirtti.

Yücel ayrıca, açılan diyalog kanalının CHP’nin ilkelerinden vazgeçirmeyeceğini ve partinin toplumun sesi olma sorumluluğunu sürdüreceğini belirtti. Kutuplaşma ve ayrışmanın olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirten Yücel, siyasi partiler arasında diyalogun önemli olduğunu vurgulayarak CHP’nin kararlı duruşunun devam edeceğini ifade etti.Ülkenin karşılaştığı ekonomik ve sosyal zorlukların çözümü için halkın partilerine verdiği sorumluluğun bilinciyle hareket edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın CHP Ziyareti: İşte Görüşmeden Çıkan Talepler ve Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!