G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.165.174,76

Fadime Gökçe’nin Acı Hikayesi: Kızı Enkaz Altında mı Kaldı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi’nin B Blok’taki dairesinde yaşayan Fikriye Aybüke Körük, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Körük’ün annesi Fadime Gökçe, Adana’dan Kahramanmaraş’a gelerek arama-kurtarma çalışmalarını takip etti. Damadının cenazesi çıkarılırken, kızının izini bulamayan Gökçe, 10 gün boyunca enkazın başında bekledi. Ancak kızına ulaşılamayınca polise başvurmak istedi.

Fadime Gökçe, enkazda bodrum katına inilmesine rağmen kızına ulaşılamayınca, Adana’ya dönüp 20 Şubat’ta DNA örneği vererek, kayıp başvurusunda bulundu. Bu sırada kızının depremin ikinci gününde İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirlendi.

Körük’ün hastanede ayakta tedavi gördükten sonra ayrıldığı iddia edildi. Fadime Gökçe, kızını aramak için İzmir’e gitti, ancak burada da bulamadı. 467 gün sonra savcılıktan haber alan Gökçe’ye, verdiği DNA örneğinin Kahramanmaraş’ta toprağa verilen genç kadınla eşleştiği bildirildi. Cenazeyi alıp memleketine götüren Gökçe, kızını Adana Kabasakal Mezarlığı’nda annesinin yanına defnetti.

Fadime Gökçe, teslim alıp defnettiği genç kadının kızı olduğuna inanmadığını söyleyerek, tekrar DNA testi yapılmasını istedi. Bayrama hüzünlü girdiğini ifade eden Gökçe, kızının hala hayatta olduğuna inandığını söyledi. Sağlık sorunları nedeniyle hastanelik olan Gökçe, kafasındaki şüphelerin giderilmesi için tekrar DNA testi yapılmasını talep etti. Her zamanki gibi yine hüzünlü olduklarını belirterek, “Dağlar sanki üzerime devriliyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fadime Gökçe’nin Acı Hikayesi: Kızı Enkaz Altında mı Kaldı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!