G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.774,07

Batman Valiliği’nden 5 gün süreyle toplanma yasağı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman Valiliği, 10 Haziran’dan itibaren 5 gün boyunca açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlere yasak getirdiğini duyurdu. Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınmasının ardından meydana gelebilecek eylemlere önlem olarak alınan bu karar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince alındı.

Valilik açıklamasında, Hakkari Valisi Ali Çelik’in vekaleten belediye başkanlığına atanmasının bu kararda etkili olduğu belirtildi. Bu süre içerisinde il ve ilçe mülki sınırları içerisinde her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, afiş ve pankart asma gibi eylemlerin yasaklandığı vurgulandı.

Yasaklama kararının 10 Haziran Pazartesi günü saat 00.00’dan 14 Haziran Cuma günü saat 23.59’a kadar geçerli olacağı belirtildi. Bu süre zarfında açık alanlarda herhangi bir toplumsal etkinlik düzenlenemeyecek ve eylem yapılamayacak.

Batman Valiliği’nin aldığı bu kararın, kent genelinde olası huzursuzluk ve güvenlik risklerini önlemek amacıyla alındığı ifade edildi. Valilik, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için bu önlemi aldığını belirtti.

Valilik, bu süre zarfında vatandaşların işlerine, günlük hayatlarına ve trafik akışına herhangi bir aksaklık yaşamaması için gerekli önlemlerin alındığını da bildirdi. Ayrıca, yasak süresince vatandaşların herhangi bir olumsuz durumu 155 Polis İmdat hattına veya 156 Jandarma İmdat hattına bildirebilecekleri hatırlatıldı.

Batman Valiliği, vatandaşların bu süre zarfında yasaklara uyması ve herhangi bir kaos ve huzursuzluk ortamına neden olmaması konusunda uyarıda bulundu. Yasak süresince herhangi bir ihlal durumunda ise yasal işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batman Valiliği’nden 5 gün süreyle toplanma yasağı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!