G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

HDP’yi Protesto Eden Ailelerin Oturma Eylemi 1627 Gündür Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Eylül 2019 tarihinde çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 1627 gündür devam eden bir oturma eylemi başlattı. Ailelerin yanına, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, sanatçı Hülya Koçyiğit ve Bitlis Eren Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık’dan oluşan bir heyet ziyarette bulundu. Aileler, terör örgütü PKK ile HDP’ye tepkilerini dile getirdi ve evlatlarının dağa nasıl kaçırıldıklarını anlattılar.

Oturma eyleminde yer alan bir anne, 17 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu hakkında sanatçı Hülya Koçyiğit’e duygusal bir anlatıda bulunurken baygınlık geçirdi. Ona sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. İçişleri Bakan Müşaviri Atan, gazetecilere, bir annenin evladını kaybetmenin dünyanın en büyük acısı olduğunu söyledi ve bu annelere destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Sanatçı Koçyiğit de annelerin yalnız olmadığını ve onlarla birlikte olduklarını ifade etti.

Bir diğer heyet üyesi Prof. Dr. Palabıyık, yürüttükleri çalışmayı uluslararası kongreye dönüştürdüklerini açıkladı. İçişleri Bakanlığının destekleriyle hazırlanan bir kitabı ailelere hediye etti. Bu çalışmanın Avrupa’ya terörü ve Diyarbakır annelerini anlatma fırsatı vereceğini belirtti. Ayrıca, 4 dile çevrilen bu kitabın 300 yabancı akademisyene ulaşacağını, 20 ülkeye gönderileceğini ve Avrupa’da terörün boyutlarının duyurulmasına yardımcı olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’yi Protesto Eden Ailelerin Oturma Eylemi 1627 Gündür Sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!