G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türk Hava Kuvvetleri Barış Kartalı Uçaklarının Modernizasyon Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan E7-T Barış Kartalı uçaklarının modernizasyon çalışmaları hakkında önemli gelişmeler yaşandı. ASELSAN, HAVELSAN ve THY TEKNİK firmalarının katılımıyla yürütülen fizibilite çalışmaları, ASELSAN’ın 2023 faaliyet raporunda duyuruldu. Bu kapsamda Barış Kartalı – Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı modernizasyonu için ASELSAN, HAVELSAN ve THY TEKNİK firmaları tarafından yazılım ve donanım eksikliklerinin giderilmesi amaçlandı.

Ayrıca, E7-T HİK uçağı için milli ARES-2A Sistemi’nin teslimatının gerçekleştirildiği de açıklandı. Halihazırda kullanılan İsrailli Elbit firmasının ESM sistemi yerine milli ARES-2A Sistemi’nin tercih edilmesiyle uçakların elektronik destek sistemleri güncellenecek.

E7-T Barış Kartalı Projesi kapsamında, dönemin Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Boeing firması arasında 2003 yılında Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı tedarikine yönelik sözleşme imzalandı. Türkiye, dört adet B737 tipi HİK uçağı ve bir Yer Destek Sistemi satın aldı. TUSAŞ ile Boeing arasında yapılan modifikasyon sözleşmesiyle uçakların işlemleri tamamlandı.

Son olarak, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait E-7T HİK uçağının Romanya’da görev uçuşuna da değinildi. Bu gelişmelerle birlikte Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan E7-T Barış Kartalı uçaklarının modernizasyon sürecinde önemli adımlar atılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Hava Kuvvetleri Barış Kartalı Uçaklarının Modernizasyon Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!