G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.167.650,44

Çukurova’da Yılanların Şehre İnişi! Tedirginlik Yaratıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çukurova bölgesinde yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte kış uykusundan uyanan yılanlar, doğaya çıkmaya başladı. Yiyecek bulmada zorlanan yılanlar, yaşam alanları daraldığı için evlerde de görülmeye başladı. İhbarlar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, yakaladıkları yılanları doğal yaşam alanlarına bırakıyor. Yılanların yerleşim yerlerinde görülmeye başlaması ise tedirginlik yaratıyor. Veteriner Hekim Lokman Eren, konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Eren, yılanların susuz kalmasıyla yerleşim yerlerine girdiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yılanlarla karşılaşıldığında hemen itfaiyeye haber verilmesi gerektiğini belirten Eren, ayrıca yılan veya akrep ısırması durumunda ısırılan bölgeyi yukarıdan kan akışını yavaşlatarak tampon yapılması gerektiğini söyledi. Daha sonra ise 112 acil hattını arayarak bilgi alınması ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşanan acı bir olayda ise 75 yaşındaki Gülsahin Çakmak, bahçede çalışırken üzerine bastığı yılan tarafından ısırılarak hayatını kaybetti. Komşuları tarafından hastaneye götürülen yaşlı kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu tür durumların yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Çukurova’da yaşanan yılanların artmasıyla ilgili endişeler devam ediyor. Vatandaşlar, dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Yılanların doğal yaşam alanlarına bırakılması için ise itfaiye ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Yılanların yerleşim yerlerine girmemesi için önlemlerin alınması ve vatandaşların bilinçli olması gerektiği belirtildi. Bu tür durumlarda panik yapmadan, hemen yetkililerle iletişime geçilmesinin önemi üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çukurova’da Yılanların Şehre İnişi! Tedirginlik Yaratıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!